XBLOG logo @2x

WIND: Η Λάρισα αποκτά ταχύτητες Internet έως 1 Gbps

Η σύνδεση στο Internet με υπέρ – υψηλές ταχύτητες που κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps είναι ήδη πραγματικότητα και για τους κατοίκους της Λάρισας.

Μετά την Αττική και την Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στην Λάρισα και παραδόθηκαν 35.000 νέες εγκατεστημένες γραμμές, έτοιμες να προσφέρουν στους χρήστες την εμπειρία της σύνδεσης στο διαδίκτυο με υπερ υψηλές ταχύτητες.

Οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν ταχύτητες 100, 200 Mbps, και στην περίπτωση της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι έως 1Gbps βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες έως 24 Mbps (ADSL).

WIND Fiber smart bench at Larisa

Τρεις fiber πλατείες στη Λάρισα με δωρεάν Wi-Fi για όλους!

Προκειμένου όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν και να απολαύσουν τις δυνατότητες του νέου δικτύου οπτικών ινών, η WIND σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, εγκατέστησε δωρεάν Wi-Fi σε 3 κεντρικά σημεία της πόλης, Κεντρική Πλατεία (Δημαρχείου), Πάρκο Αλκαζάρ, Πάρκο Αγίου Αντωνίου.

Συγκεκριμένα κάθε WiFi hotspot τροφοδοτείται απευθείας με οπτική ίνα ταχύτητας 200 Mbps μέσω του δικτύου FttH GPON της WIND Ελλάς. Το δίκτυο Wi-Fi  διαχειρίζεται και εποπτεύεται με κεντρικό διαχειριστικό σύστημα έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του.

Ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το δίκτυο εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 500 πολίτες προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση με ταχύτητες έως 200 Mbps καλύπτοντας πλήρως τις προαναφερόμενες θέσεις.

Στην συνέντευξη τύπου για τα εγκαίνια του δικτύου οπτικών ινών που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα ο Δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες: «Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα αλλά και την πόλη μας να συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία μας με τη WIND καταφέραμε τον απόλυτο συντονισμό της ανάπλασης της πόλης και της κατασκευής του δικτύου οπτικών ινών. 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη μας είναι πια «έξυπνη» και πολίτες και επιχειρήσεις απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία συνδεσιμότητας».

Αντίστοιχα, ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της εταιρείας σχολίασε:

«Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της WIND είναι ένα πολύ μεγάλο κατασκευαστικό και επενδυτικό έργο με πανελλαδική εμβέλεια. Έχουμε εγκαταστήσει ήδη 275.000 γραμμές οπτικών ινών σε όλη τη χώρα και σήμερα εγκαινιάζουμε την πόλη της Λάρισας, ολοκληρώνοντας μια επένδυση που τοπικά ξεπέρασε τα 2,5 εκ Ευρώ. Πλέον οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της πόλης μπορούν να αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι οπτικές ίνες: υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR και πραγματικά φτάνουν στα όρια της φυσικής».

WIND Hellas

Το πενταετές πλάνο της WIND για τις οπτικές ίνες

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της WIND Ελλάς για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες) συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη. 

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.