XBLOG logo @2x

Εταιρική Ευθύνη για την κοινωνική ευημερία από τη WIND Ελλάς

Έχοντας υιοθετήσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η WIND υλοποιεί με συνέπεια την 15ετη στρατηγική της για Εταιρική Υπευθυνότητα προκειμένου να συμβάλλει ενεργά και αποτελεσματικά στην προώθηση της ευημερίας του πληθυσμού, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

2010 – 2016, εξαετία επενδύσεων & κοινωνικής προσφοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2016, την τελευταία εξαετία η WIND Ελλάς έχει συνεισφέρει στην εθνική οικονομία 4 δις. Ευρώ εκ των οποίων 1,1 δις. Ευρώ αφορούν σε φόρους, τέλη και ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ενισχύσει θετικά τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα, οι επενδύσεις της εταιρείας σε δίκτυα και υποδομές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για την περίοδο 2010-2016 ανήλθαν σε 600 εκατ. Ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει από την ίδρυση της σε 2, 962 δις. Ευρώ.

Με πυξίδα την φροντίδα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά, η WIND απέδωσε στη διάρκεια της εξαετίας 543.000 Ευρώ σε 43 ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς που βοηθούν και υποστηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη.

WIND Apologismos 2016 (2)

2016 –Αποτελέσματα

Ανάμεσα στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ξεχώρισαν:

  • Η συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς μέσω του δρομικού κινήματος. Εκ μέρους των δρομέων που έλαβαν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη και στους έξι αγώνες Run Greece σε όλη την Ελλάδα, η WIND προσέφερε 75.000 Ευρώ σε 10 ιδρύματα για παιδιά
  • Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας, οι οποίοι έλαβαν συνολικά 23.378 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο τους
  • Η συνεισφορά στην αειφόρα ανάπτυξη του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης 36 τόνων χαρτιού χάρη στην υιοθέτηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού e-bill καθώς και μέσω της εξοικονόμησης 780.000 κιλοβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας από έργα σε κτίρια και εξοπλισμούς που αντιστοιχεί στις ανάγκες ηλεκτροδότησης ενός νησιού 600 κατοίκων για έναν χρόνο

Σχολιάζοντας την στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής ανανέωσε τη δέσμευση της WIND απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ορμή να εργαζόμαστε ώστε η επικοινωνία να είναι το όχημα που θα επιτρέπει στους συνδρομητές μας να εκπληρώνουν τις δυνατότητες τους στο έπακρο και να ζουν καλύτερα στην καθημερινότητα τους».

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.