XBLOG logo @2x

Westworld: Η νέα σειρά του HBO που έχει κάνει θραύση

Westworld ονομάζεται η νέα τηλεοπτική σειρά του HBO και είναι η μεγαλύτερη παραγωγή του καναλιού μετά το Game of Thrones. Είχε πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και 3,3 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν στο κανάλι για δουν το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Για το HBO αυτό το νούμερο είναι το καλύτερο από την εποχή του True Detective και τον Ιανουάριο του 2014, και για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι, την περασμένη σεζόν το πολυδιαφημισμένο Vinyl είχε στη πρεμιέρα του μόλις 764,000 τηλεθεατές. Φυσικά τους 4.2 εκατομμύρια τηλεθεατές του Game of Thrones από το 2011 δύσκολα τους ξεπερνάς.

Westworld

Στο Westworld πρωταγωνιστούν ο Άντονι Χόπκινς, ο Εντ Χάρις και οι Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μάικλ Μάρσντεν και Θάντι Νιούτον. Βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 1973 της οποίας το σενάριο έγραψε ο Μάικλ Κράιτον, γνωστός για τα βιβλία του Jurassic Park. Ο Κράιτον δημιούργησε τρεις κόσμους, τους Westworld, Roman World και Medieval World, όμως η σειρά επικεντρώνεται στον πρώτο.

Η πλοκή του Westworld είναι απλή: μερικοί πλούσιοι μπορούν να πάνε σε ένα φουτουριστικό πάρκο διασκέδασης και εκεί μπορούν να ζήσουν κάθε φαντασίωσή τους επάνω στα ρομπότ-οικοδεσπότες. Δεν έχει σημασία πόσο παράνομη η φαντασία είναι και δεν υπάρχουν επιπτώσεις για τους επισκέπτες του πάρκου, επιτρέποντας κάθε επιθυμία να πραγματοποιηθεί.

Οι οικοδεσπότες σε μια αποθήκη
Οι οικοδεσπότες σε μια αποθήκη

Το πάρκο επιβλέπουν τα ρομπότ-οικοδεσπότες. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να κάνουν κακό σε άλλους επισκέπτες και τα ρομπότ-οικοδεσπότες δεν επιτρέπεται να κάνουν κακό στους επισκέπτες. Κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες βγάζουν τα πιο αρρωστημένα τους ένστικτα πάνω στους οικοδεσπότες είτε χρησιμοποιώντας τους σεξουαλικά είτε ως στόχους για να βελτιώσουν τη… σκοποβολή τους. Η μνήμη των ρομπότ κάθε βράδυ διαγράφεται και έτσι την επόμενη ημέρα συνεχίζουν να υπηρετούν τον σκοπό τους.

Τα ρομπότ μοιάζουν με ανθρώπους, δημιουργούνται στα εργαστήρια της εταιρίας που έφτιαξε και το πάρκο διασκέδασης και διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη. Επειδή όμως διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη σιγά-σιγά αποκτούν αισθήματα ανθρώπων και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στο πάρκο. Για παράδειγμα, ένα ρομπότ ήθελε “να συναντήσει τον δημιουργό” του.

To σενάριο της σειράς και την σκηνοθεσία του πρώτου επεισοδίου υπογράφει ο Τζόναθαν Νόλαν, ο μικρότερος αδελφός του Κρίστοφερ. Μαζί έχουν γράψει τα σενάρια για τις περισσότερες ταινίες του Νόλαν όπως το Dark Knight και το Interstellar.

H πρώτη σεζόν θα αποτελείται από δέκα επεισόδια που θα προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ από το HBO. Το φινάλε αναμένεται να προβληθεί στα μέσα του Δεκέμβρη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.