XBLOG logo @2x

Η Western Digital κατάφερε να δημιουργήσει έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 12 TB

Η Western Digital παρουσίασε τον πρώτο της σκληρό δίσκο με χωρητικότητα που φτάνει τα 12 ΤΒ. Ο δίσκος έχει δημιουργηθεί από τη θυγατρική εταιρία της Western Digital, HGST, και ονομάζεται Ultrastar He12.

Ο δίσκος Ultrastar He12 είναι 3,5-ιντσών και μέσα η μονάδα έχει Ήλιο αντί για αέρα – μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι εταιρίες που κατασκευάζουν σκληρούς δίσκους με τόση μεγάλη χωρητικότητα. Ουσιαστικά, το Ήλιο έχει το 1/7 της πυκνότητας του αέρα και αυτό οδηγεί σε μικρότερη τριβή στην περιστροφή των δίσκων, επομένως έχει καλύτερες ταχύτητες και σταθερότητα λειτουργίας.

Η νέα πρόταση της Western Digital ανήκει στην τέταρτη γενιά σκληρών δίσκων της εταιρίας με Ήλιο. Μέσα του κρύβονται συνολικά οκτώ platters, και το καθένα χωρά περίπου 1.5 TB δεδομένων. Για την εγγραφή των δεδομένων χρησιμοποιείται το σύστημα PMR, και η ταχύτητα εγγραφής αγγίζει τα 12 Gb/s ή τα 6 Gb/s ανάλογα με το σύστημα στο οποίο είναι τοποθετημένος.


Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νέος HDD περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά Instant Secure Erase (ISE) και Self-Encrypting Drive (SED) και ο ετήσιος ρυθμός αστοχιών αγγίζει μόλις το 0.35%. Προορίζεται καθαρά για επαγγελματική χρήση και δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του. Πάντως, ένας παρόμοιος δίσκος της Western Digital χωρητικότητας 10 TB κοστίζει περίπου €500-600.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.