XBLOG logo @2x

Βούλα Παπαχρήστου: Μένει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας ενός μηνύματος στο Twitter

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου λόγω ενός ρατσιστικού μηνύματος που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter! Με απόφαση του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, η αθλήτρια του τριπλούν αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε τα εξής:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποκλεισμό της αθλήτριας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε το πρωί όταν η ίδια πόσταρε στον λογαριασμό της στο Twitter το εξής μήνυμα:

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!

Αμέσως άρχισε να δέχεται replies (απαντήσεις) από χρήστες που της τόνιζαν ότι προσβάλει τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ το θέμα άρχισε να δημοσιεύεται στα ενημερωτικά site και blogs με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια για την αθλήτρια.

Η ίδια λίγη ώρα μετά απενεργοποίησε τον λογαριασμό της στο Twitter, τον οποίο ενεργοποίησε μερικές ώρες μετά, ανεβάζοντας μηνύματα μέσα από τα οποία ζητούσε συγνώμη για την ενέργειά της να ανεβάσει το ρατσιστικό tweet, το οποίο όπως έγραψε πόσταρε για πλάκα, αφού ήταν κάτι που είχε δει στο Facebook και δεν περίμενε να πάρει τέτοιες διαστάσεις το θέμα.

Στην ανακοίνωσή της η Βούλα Παπαχρήστου έγραφε συγκεκριμένα:

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Συγνώμη Βούλας Παπαχρήστου στο Twitter Προσωπικά όταν είδα το συγκεκριμένο μήνυμα στο Twitter δεν μπορώ να πω ότι δεν ενοχλήθηκα, αφού από μία αθλήτρια που θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα δεν περιμένεις να δεις κάτι τέτοιο.

Από την άλλη όμως διαβάζοντας μετά τα tweets με τις εξηγήσεις και την απολογία της νομίζω ότι θα άξιζε να της δοθεί μία ευκαιρία να πάρει μέρος στους αγώνες, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει προετοιμαστεί πολύ σκληρά για τη συμμετοχή της σε αυτούς.

Άλλωστε τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα είναι τόσα πολλά που θεωρώ άδικο να τα πληρώσει η 23χρονη Βούλα Παπαχρήστου.

Σελίδες υποστήριξης της Βούλας Παπαχρήστου στο Facebook

Λίγες ώρες μετά την είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έκαναν την εμφάνισή τους αρκετές σελίδες στο Facebook που υποστηρίζουν την Βούλα Παπαχρήστου ζητώντας να πάρει μέρος κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δύο από αυτές μάλιστα, οι “Θέλουμε τη Βούλα Παπαχρήστου στο Λονδίνο” και “200.000 Έλληνες Στηρίζουμε Την Βούλα Παπαχρήστου – Μπορούμε;”. έχουν συγκεντρώσει ήδη χιλιάδες κόσμου που ζητούν να ανακληθεί ο αποκλεισμός της 23χρονης αθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.