XBLOG logo @2x

Η Vodafone εξαγόρασε τη Cyta Hellas για 120 εκατ. ευρώ

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, γνωστή και ως Cyta, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Vodafone Ελλάδος για τη πώληση της θυγατρικής εταιρίας της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vodafone θα πληρώσει περίπου 120 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρίας, ένα ποσό που καλύπτει ένα άδειο της Cyta Κύπρου, τη πληρωμή προμηθευτών αλλά και equity.

H επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και της θυγατρικής της εταιρείας DIGIMED COMMUNICATIONS LTD (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE – PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την εξαγορά του παρόχου ενδιαφερόταν και η WIND, αλλά η Vodafone έκανε καλύτερη προσφορά.

Η Cyta Hellas Telecommunications ιδρύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 2007 από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και έγινε αμέσως γνωστή χάρη στα χαμηλά πάγια και στη προσπάθειά της να δημιουργήσει το δικό της ευρυζωνικό δίκτυο στη χώρα — σήμερα αυτό το δίκτυο ξεπερνάει τα 1200 km. Τα τελευταία χρόνια η Cyta Hellas προωθεί τις δικές της υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, οι οποίες όμως δεν έχουν μεγάλη απήχηση. Υπολογίζεται ότι οι συνδρομητές της στην Ελλάδα αγγίζουν τους 300,000.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.