XBLOG logo @2x

Viva: Για πρώτη φορά κλήση αριθμών 807 από κινητό

H δρομολόγηση των αριθμών της σειράς 807 (αριθμοί για κλήσεις μέσω κάρτας), για πρώτη φορά από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Viva προκειμένου να δραστηριοποιηθεί στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας κάτω από το μοντέλο του εικονικού παρόχου (MVNO – Mobile Virtual Network Operator). Ήδη από τις 10 Σεπτεμβρίου 2009 τα νούμερα της σειράς 807373Χ του Viva μπορούν να κληθούν ατελώς από κινητά τηλέφωνα καταναλωτών Wind, ενώ άμεσα αναμένεται και η δρομολόγησή τους από  τα δίκτυα Cosmote και Vodafone.

Δεδομένου ότι τα δίκτυα κινητής, για τα νούμερα  ατελούς χρέωσης της σειράς 807 και 800, ορίζουν σε επίπεδο χονδρικής τέλη που είναι μέχρι και 400% υψηλότερα από το ρυθμισμένο τέλος του δικτύου τους, το Viva  ήδη από τις 25/06/2009 έχει καταθέσει στην ΕΕΤΤ αίτημα επίλυσης διαφοράς.

Σημειώνεται πως το κόστος χονδρικής τηλεπικοινωνιακής κίνησης για κλήσεις που είναι ατελούς χρέωσης για ένα συνδρομητή κινητού δικτύου, είναι ρυθμισμένο με σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ (συγκεκριμένα μέχρι 31/12/2009 είναι 0,0786 €/λεπτό, ενώ από 01/01/2010 θα είναι 0,0624 €/λεπτό). Η συγκεκριμένη ρύθμιση προκύπτει από το γεγονός ότι  και τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν κριθεί ως δίκτυα με Σημαντική Ισχύ στην εν λόγω αγορά.

Παράλληλα το Viva,  βάσει της γενικής άδειας που έχει από την ΕΕΤΤ προκειμένου να δραστηριοποιηθεί ως ΜVNO,  έχει  πάρει πρωτογενώς από την ΕΕΤΤ Αριθμούς Κινητής Τηλεφωνίας (691300Χ ΧΧΧ), για τους οποίους έχει ήδη αιτηθεί τη δρομολόγησή τους από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.