XBLOG logo @2x

Έχετε το QuickTime της Apple; Απεγκαταστήστε το άμεσα

Apple QuickTime

Το QuickTime έχει γίνει ένα από τα πιο άχρηστα προγράμματα για Windows, ωστόσο πολλοί το έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους. Αν είστε ένας από αυτούς, πλέον έχετε κίνητρο για να το απεγκαταστήσετε επειγόντως.

Η εταιρία Trend Micro εντόπισε δύο σοβαρά κενά ασφαλείας στο QuickTime για Windows τα οποία ο αμερικάνικος κολοσσός ποτέ δεν πρόκειται να ‘κλείσει’ επειδή πολύ απλά έχει σταματήσει να το ενημερώνει.

Στον ιστότοπο υποστήριξης της Apple υπάρχει οδηγός για την απεγκατάσταση του QuickTime 7 for Windows. Η Apple σημειώνει ότι τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένου και του iTunes (έκδοση 10.5 ή νεότερη), δεν χρησιμοποιούν το Quick Time για να ‘παίξουν‘ τα σύγχρονα formats πολυμέσων οπότε δεν υπάρχει λόγος για να το έχετε στο PC σας.

Η Trend Micro αναφέρει ότι τα ίδια προβλήματα λογισμικού υπάρχουν και σε άλλα προγράμματα, όπως στο Oracle Java 7 ή και στα Microsoft Windows XP, τα οποία δεν υποστηρίζονται πλέον από τις εταιρίες τους.

Ευτυχώς τα κενά ασφαλείας δεν υπάρχουν στο Quick Time των Mac, και ούτε έχουν αναφερθεί περιστατικά επίθεσης σε θύματα που είχαν το QuickTime εγκατεστημένο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.