XBLOG logo @2x

Uber: Τέλος στην υπηρεσία uberX στην Ελλάδα

Η Uber προχώρησε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59. Η εταιρία είχε επενδύσει πάρα πολλά λεφτά για το uberX στην Ελλάδα, αγοράζοντας αυτοκίνητα και προσλαμβάνοντας οδηγούς, όμως αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του uberX εξαιτίας ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

Η εταιρία δήλωσε:

«Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά.

Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber.»

Με άλλα λόγια, το Uber θα περιλαμβάνει πλέον μόνο “κλασικούς” οδηγούς ταξί, όπως το Beat, έως ότου βρουν λύση και επαναφέρουν το uberX.

Η υπηρεσία uberX λανσαρίστηκε στη χώρα μας το 2015 και από τότε έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή της Uber.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.