XBLOG logo @2x

Η Twitter σκοτώνει το Vine, απολύει 350 υπαλλήλους

Η Twitter ανακοίνωσε ότι σκοτώνει το Vine, την εφαρμογή για διαμοιρασμό βίντεο μερικών δευτερολέπτων. Η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από τα app stores “μέσα στους επόμενους μήνες,” είπε η εταιρία. Παράλληλα, απέλυσε 350 υπαλλήλους στην προσπάθειά της να επιστρέψει στα κέρδη – δεν έγινε γνωστό αν δούλευαν στην εφαρμογή.

Η εταιρία είπε ότι δεν θα διαγράψει τα Vines που έχει δημοσιευτεί, τουλάχιστον για τώρα. «Εκτιμούμε εσάς και τα Vines σας, και θα το κάνουμε με τον σωστό τρόπο,» είπε η Twitter σε δημοσίευσή της στο Medium. «Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τα Vines. Θα κρατήσουμε το website online επειδή πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Vines που έχουν δημιουργηθεί.»

Η Twitter εξαγόρασε το Vine πριν λανσαριστεί, στα τέλη του 2012. Λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2013, και τα 6-δευτερολέπτων κλιπάκια των χρηστών έγιναν σταδιακά μια δημοφιλής μορφή για διαμοιρασμό αθλητικών φάσεων, οπτικών εφέ και κωμωδίας. Μερικοί “αστέρες” του Vine έγιναν γνωστοί επειδή βιντεοσκοπούσαν καλλιτέχνες ή έδειχναν τους εαυτούς τους να τραγουδούν.

Το Vine δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα που ήθελε η Twitter να φτάσει, και τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν το 2013 το Instagram ενσωμάτωσε την δυνατότητα δημοσίευσης βίντεο. Οι ιδρυτές του σταδιακά αποχώρησαν και η εταιρία σταμάτησε να επενδύει σε αυτό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.