XBLOG logo @2x

Ο Μπαμπινιώτης στη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα»

Τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας αναλαμβάνει να αναδείξει η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», που παρουσιάζει ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, προσφέροντας μέσα από τρίλεπτα fillers, χρήσιμα μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα μας.

Στη νέα εκπομπή, που είναι μία παραγωγή της COSMOTE TV, ο καθηγητής αποκαλύπτει τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής γλώσσας, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή αναδεικνύει επίσης τον γλωσσικό πλούτο, τη δύναμη, αλλά και τη διεθνή παρουσία της γλώσσας μας, κάνοντας παράλληλα αναφορές στην κυπριακή διάλεκτο και «απαντώντας» σε ερωτήσεις και απορίες των τηλεθεατών.

Το «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50. Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον «θησαυρό» της ελληνικής γλώσσας, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα μάθουμε την ετυμολογία των λέξεων «αγαπώ – φιλώ – έρωτας», του ονόματος «Αλέξανδρος», τα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα ρήματα με αιτιατική, την απόδοση ξένων λέξεων, τις δάνειες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, και πολλά άλλα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.