XBLOG logo @2x

Τράπεζα Πειραιώς: τριετή συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται με την Accenture και τη Microsoft για την επιτάχυνση του ψηφιακού της μετασχηματισμού, εφαρμόζοντας μια cloud-first προσέγγιση. Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς ως ενός χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς, τροφοδοτούμενου από τεχνολογία αιχμής cloud, με στόχο να παρέχει ανωτέρου επιπέδου τραπεζική εμπειρία.

Η μετάβαση της τεχνολογικής της υποδομής στο cloud θα λειτουργήσει ως καταλύτης καινοτομίας, παρέχοντας πρωτοπόρες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες που συμμορφώνονται με το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο. Μέσω του cloud, η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει την αύξηση της συνολικής λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας, το ταχύτερο λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών, τη μείωση των δαπανών πληροφορικής αλλά και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, με τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, η Accenture θα συνεργαστεί με την Τράπεζα Πειραιώς για τη σχεδίαση και την εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου μετάβασης στο cloud και θα υποστηρίξει την τράπεζα στην ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών που θα βασίζονται σε αυτό. Η Microsoft θα λειτουργήσει ως cloud provider και θα είναι υπεύθυνη σχεδιασμού, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Azure και παρέχοντας διασφάλιση ποιότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης.

«Η συνεργασία μας με την Accenture και τη Microsoft –δύο ηγέτες στο χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών cloud– θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς ως μια από τις πλέον ψηφιακά προηγμένες τράπεζες στην Ελλάδα και θα της δώσει τη δυνατότητα να παρέχει στους πελάτες της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα.» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μαυρογιάννης, Group Chief Operating Officer (COO) της Τράπεζας Πειραιώς. «Φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε την cloud-first στρατηγική και να μεταφέρουμε το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογικής μας υποδομής στο cloud, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε έτσι την ανάγκη ενός φυσικού data center και να προωθήσουμε την ESG ατζέντα.»

O κ. Γιώργος Παλλιούδης, managing director στο Banking industry group της Accenture στην Ελλάδα και υπεύθυνος για την Τράπεζα Πειραιώς δήλωσε, «Η Τράπεζα Πειραιώς αντιλαμβάνεται πλήρως ότι για να παραμείνει ανταγωνιστική σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη σύγχρονη αγορά, χρειάζεται να τοποθετήσει το cloud στη βάση της λειτουργικής της υποδομής. Σε συνεργασία με τη Microsoft, θα υποστηρίξουμε την Τράπεζα Πειραιώς στο μετασχηματισμό της σε cloud-first οργανισμό, σηματοδοτώντας μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες μεταβάσεις χρηματοοικονομικού οργανισμού στο cloud στην Ελλάδα.»

Η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου, Enterprise Commercial Sales Director της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, δήλωσε, «Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στον μετασχηματισμό της, αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τον τραπεζικό τομέα. Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε ένα cloud-first λειτουργικό μοντέλο που θα δώσει στην τράπεζα τη δυνατότητα να προσφέρει ποιοτική, προσωποποιημένη και ομαλή τραπεζική εμπειρία στους πελάτες της. Τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιούμε αυτό το έργο, δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που θα προκύπτουν για την τράπεζα και να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το λειτουργικό της μοντέλο, χρησιμοποιώντας την cloud υποδομή μας, την καινοτομία και τις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης των στελεχών της τράπεζας με στόχο να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δύναμη της τεχνολογίας.»

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.