XBLOG logo @2x

Toyota IQ: Τρέμε Smart!

Μπορεί να είναι μικρό, μάλλον πολύ μικρό κι όμως χωράει τέσσερα άτομα, όπως δηλώνει η μαμά εταιρεία Toyota. Το νέο Toyota IQ θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης τον χειμώνα του 2009 και αναμένεται να αντιμετωπίσει στα ίσα το Smart.

To μήκος του IQ είναι μεγαλύτερο από του Smart, κάτι λιγότερο από 30 εκατοστά και φτάνει τα 2,98 μέτρα. Το ύψος του είναι 1,5 μέτρο και η μηχανή του είναι τοποθετημένη μπροστά, ενώ πίσω υπάρχει χώρος για άλλα δύο άτομα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μετακινούνται άνετα τρείς ενήλικες και ένα παιδί. Τα πλαϊνά φλάς βρίσκονται στο κάτω τμήμα των εξωτερικών καθρεπτών, ενώ την επαφή με το έδαφος αναλαμβάνουν τροχοί διαμέτρου 16 ιντσών.

To νέο Toyota IQ έρχεται εφοδιασμένο με αρκετές καινοτομίες και αναμένεται να εντυπωσιάσει όσους αναζητούν ένα μικρό και αξιόλογο υπερμίνι αυτοκίνητο πόλης.

Μηχανικά οι καινοτομίες ξεκινούν με την τοποθέτηση του διαφορικού στο μπροστινό τμήμα του κινητήρα, κάτι το οποίο μετακινεί τους τροχούς πιο μπροστά. Αυτοί με τη σειρά τους δίνουν 12.7 εκατοστά επιπλέον χώρο στα πόδια οδηγού και συνοδηγού, ενώ, σε συνδυασμό με τους νέους προβολείς περιορισμένου μεγέθους, συμβάλλουν στο μικρότερο συνολικά μήκος του αμαξώματος.

Άλλη μία καινοτομία έρχεται από το ρεζερβουάρ του αυτοκίνητου, το οποίο είναι επίπεδο, σε πάχος βιβλίου, και βρίσκεται κάτω από τα πόδια των πίσω επιβατών. Οι μηχανικοί της εταιρείας έλυσαν το πρόβλημα μετατόπισης της βενζίνης και κατάφεραν να τοποθετήσουν το ρεζερβουάρ χαμηλότερα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλότερο κέντρο βάρους και κέρδος στις διαστάσεις του πίσω μέρους, όπου τοποθετείται παραδοσιακά το ρεζερβουάρ.

Βλέποντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας προκαλεί εντύπωση το ταμπλό σε σχήμα V που  προσδίδει νεανική και φουτουριστική σχεδίαση στο IQ. Στην κατάληξη των γραμμών του ταμπλό βρίσκεται το περιστροφικό χειριστήριο του κλιματισμού, ενώ εσωτερικά συνυπάρχουν δύο οθόνες. Η μία LCD απεικονίζει τις λειτουργίες του air condition και μία δεύτερη οθόνη αφής 5,8 ιντσών αναλαμβάνει την προβολή του προγράμματος πλοήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο υπερμίνι της Toyota δημιουργήθηκε με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, με χαμηλή κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων που προβλέπονται να ξεκινούν από 100γ / χιλιόμετρο. Η παραγωγή του ξεκινάει στο προσεχές τρίμηνο και η αναμενόμενη υψηλή ζήτησή του έχει οδηγήσει στην αρχική παραγωγή 100 χιλιάδων μονάδων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.