XBLOG logo @2x

Toshiba Qosmio F750 3D: Laptop με τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά!

Ο Τομέας Πληροφοριακών Συστημάτων της Toshiba παρουσίασε σήμερα τον πρώτο φορητό υπολογιστή με τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά. Ο Qosmio F750 3D διαθέτει δύο πρωτοποριακά χαρακτηριστικά: είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο που χωρίς ειδικά γυαλιά 3D μπορεί να αναπαράγει παράλληλα 2D και 3D σε μια οθόνη.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία 3D αφού ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθήσει 3D περιεχόμενο σε ένα παράθυρο και παράλληλα να περιηγηθεί στο Web για επιπλέον πληροφορίες σε άλλο. Ο Qosmio F750 3D, διαθέτει υψηλής ποιότητας DVD που μετατρέπει 2D σε 3D, δημιουργώντας συναρπαστικές νέες εμπειρίες για επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες, επιστήμονες, designers και γιατροί. Οι Qosmio F750 3D και Qosmio F750 θα διατίθενται στην Ευρώπη από το τρίτο τρίμηνο του 2011 σε δύο χρωματικές αποχρώσεις.

3D unplugged: ο πιο απολαυστικός τρόπος να βλέπετε 3D σε έναν φορητό υπολογιστή

Ο Qosmio F750 3D αποδεικνύει ιδανικά ότι η Toshiba χρησιμοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία της σε έρευνα και ανάπτυξη για να μετατρέψει επαναστατικές τεχνολογίες και εφαρμογές σε προϊόντα» τόνισε ο κ. Marco Perino, Γενικός Διευθυντής Ψηφιακών Προϊόντων της Toshiba Europe. «Αυτός ο νέος φορητός ενσαρκώνει την επαναστατική τεχνολογία που αναζητούν οι λάτρεις των multimedia και οι θαυμαστές του καινούριου».

Τεχνολογία Face-tracking για καθαρές εικόνες σε 3D

Η Toshiba χρησιμοποιεί έναν ειδικό ενεργό φακό για να διαχωρίσει τις δύο παράλληλες εικόνες και να τις κατευθύνει σε αριστερό και δεξί μάτι αντίστοιχα. Συγχρόνως επιτρέπει στο χρήση να αλλάξει θέση μπροστά στον υπολογιστή, αφού διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία face tracking, που εντοπίζει συνεχώς τη θέση του προσώπου του χρήστη. Η τεχνολογία αυτή δημιουργεί μια εκτεταμένη ζώνη θέασης σε 3D με καθαρές εικόνες. Ο Qosmio F750 μπορεί να συνδεθεί εύκολα σε 3D TV με HDMI καλώδιο, ώστε να απολαύσετε 3D εμπειρία με οικογένεια και φίλους.

2D και 3D σε παράλληλη εμφάνιση

Ο ενεργός φακός επιτρέπει στη συσκευή να αναπαράγει 2D και 3D περιεχόμενο την ίδια στιγμή –μια εμπειρία 3D που δε χρειάζεται ειδικά γυαλιά. Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν μια ταινία σε 3D ενώ συγχρόνως διαβάζει πληροφορίες σε Web site σε 2D.

Μια υπέρβαση πέρα από 3D ταινίες και 3D παιχνίδια

Τα ενσωματωμένα harman kardon ηχεία και η τεχνολογία Dolby Advanced Audio επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν μια κινηματογραφική εμπειρία – σε 2D και 3D. Ωστόσο, η τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά ανοίγει δρόμους για πρωτόγνωρες χρήσεις του φορητού πέρα από την παρακολούθηση ταινιών και τη διασκέδαση με παιχνίδια. Οι επαγγελματίες του τουρισμού μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους ζωντανές εικόνες δωματίων ξενοδοχείου, μουσείων ή μιας ολόκληρης πόλης. Η εργασιακή καθημερινότητα αρχιτεκτόνων και designers αλλάζει με σχέδια που αποκτούν πνοή. Αντίστοιχα, οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιήσουν 3D τεχνολογία για προσομοιώσεις. Η τεχνολογία μετατροπής 2D σε 3D, προσθέτει την τρίτη διάσταση σε 2D σε πραγματικό χρόνο, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τους χειρουργούς που μπορούν με τη χρήση της να βελτιώσουν τις τεχνικές τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.