XBLOG logo @2x

Το Facebook συνδέεται με την κατάθλιψη!

Πρόσφατη έρευνα κοινωνιολόγων του Πανεπιστημίου της Utah, σε δείγμα 425 φοιτητών, αποκάλυψε το κατά πόσο η ενασχόληση και ο χρόνος που αφιερώνουμε στο Facebook, επηρεάζει τη ζωή μας.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες για την καθημερινή χρήση του Facebook, τον αριθμό των «φίλων» τους και πόσους από αυτούς συναντούν και προσωπικά, αλλά και προσωπικά στοιχεία, όπως το φύλο, η θρησκεία, τα πιστεύω τους και η ύπαρξη συντρόφου.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς αποδείχθηκε πως όσο περισσότερο χρόνο περνάει κανείς στο Facebook τόσο περισσότερο τείνει να εξιδανικεύει τις ζωές των άλλων, πιστεύοντας ότι οι διαδικτυακοί τους φίλοι είναι πιο ευτυχισμένοι ή τυχεροί από τους ίδιους και ότι εντέλει η ζωή είναι άδικη!

Αντιθέτως, όσοι αφιέρωναν λιγότερο χρόνο στο Facebook και περισσότερο κάνοντας παρέα με τους πραγματικούς τους φίλους δήλωσαν πιο ευτυχισμένοι από τους πρώτους.

Τα πορίσματα της έρευνας έρχονται να προστεθούν σε εκείνα της Ακαδημίας Παιδιάτρων της Αμερικής οι οποίοι διαπίστωσαν ότι παιδιά και έφηβοι παρουσίασαν κατάθλιψη, εξαιτίας θετικών status updates και φωτογραφιών όπου οι φίλοι τους έδειχναν ευτυχισμένοι.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι οι «φίλοι» μας στο Facebook, αλλά και εμείς οι ίδιοι, είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να ανεβάσουμε φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές, το πάρτι γενεθλίων μας, το νέο μας αμάξι και την τελευταία μας κατάκτηση, παρά από δυσάρεστα γεγονότα της ζωής μας, όπως ένα κρυολόγημα, ένα τρακάρισμα ή ένα χωρισμό.

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες σας στο Facebook και όσο αυτές αντιπροσωπεύουν τη ζωή σας άλλο τόσο αντιπροσωπεύουν και τη ζωή των φίλων σας…

Πηγή: Digital Trends

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.