XBLOG logo @2x

Το Facebook αποτρέπει αυτοκτονίες με νέα υπηρεσία!

Στο Facebook συνηθίζουμε να περιγράφουμε την διάθεση που έχουμε κάθε στιγμή της μέρας. Είμαστε χαρούμενοι, στεναχωρημένοι, έχουμε απογοητευτεί για κάτι, υπήρξε μία άσχημη μέρα στη δουλειά;

Όλα αυτά τα καταγράφουμε στα status updates μας. Το ίδιο κάνουν και οι διαδικτυακοί μας φίλοι.

Μήπως τελευταία παρατηρήσατε κάποιο περίεργο status update από κάποιο φίλο σας, υποψιάζεστε πως περνάει κατάθλιψη ή έχει τάσεις αυτοκτονίας;

Μπορείτε να τον βοηθήσετε και να απευθυνθείτε στο Facebook!

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε νέο update που θα αναμένεται να γίνει σύντομα θα προσθέσει επιλογή, μέσω της οποίας θα μπορούν οι χρήστες να αναφέρουν οποιοδήποτε post φίλου τους ως “αυτοκτονικό”, σύμφωνα με δημοσίευμα στο site του Reuters.

Μετά το “report” κάποιου χρήστη για “αυτοκτονικό” status update ή post φίλου του, το Facebook θα επικοινωνεί με τον υποψήφιο αυτόχειρα μέσω μηνύματος ή email ώστε να απευθυνθεί στη γραμμή επικοινωνίας “National Suicide Prevention Lifeline” και να μιλήσει με ειδικούς συμβούλους, για να αποφευχθούν έτσι τα χειρότερα.

Η επικοινωνία του χρήστη – υποψήφιου αυτόχειρα δεν θα γίνεται απαραίτητα μόνο μέσω τηλεφώνου, αλλά και μέσω chat, ώστε να μπορούν να μιλήσουν με τους ειδικούς και όσοι δεν νιώθουν άνετα να το κάνουν μέσω τηλεφώνου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.