XBLOG logo @2x

Ο Tim Cook απαντάει στην ερώτηση: Θα συγχωνευτούν τα iOS και macOS;

Προς το τέλος του 2017, το Bloomberg είχε γράψει ότι η Apple θα συνδυάσει το iOS με το macOS έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να δημιουργούν μία μόνο εφαρμογή που θα δουλεύει σε όλα τα iPhone, iPad και Mac. Η εφαρμογή θα μπορούσε να δουλεύει σε συσκευές με οθόνη αφής και σε υπολογιστές με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αυτό υποτίθεται θα γινόταν διαθέσιμο κάποια στιγμή φέτος (λογικά με τη κυκλοφορία των επόμενων εκδόσεων των iOS και macOS το Φθινόπωρο).

Αν και άργησε μερικούς μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Sydney Morning Herald ξεκαθάρισε τα πράγματα. Ο Cook χαρακτηριστικά τα δύο λειτουργικά συστήματα «απίστευτα,» επειδή δουλεύουν καλά, όμως αρνήθηκε ότι θα συγχωνεύσουν επειδή μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε συμβιβασμούς. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ζητάνε αυτό οι χρήστες.

«So maybe the company would be more efficient at the end of the day. But that’s not what it’s about. You know it’s about giving people things that they can then use to help them change the world or express their passion or express their creativity. So this merger thing that some folks are fixated on, I don’t think that’s what users want.»

Η παραπάνω δήλωση πάει κόντρα στην αναφορά του Bloomberg η οποία δήλωνε ότι με το project “Marzipan” η Apple θα ενώσει τον κώδικα (codebase) του macOS με τον κώδικα του iOS. Αλλά αν όντως ισχύει και το Bloomberg έκανε κάπου λάθος, τότε μπορεί να σημαίνει ότι η Apple θα ενώσει τα εργαλεία προγραμματιστών για να δημιουργούν πιο εύκολα εφαρμογές που τρέχουν σε όλες τις συσκευές της (όπως τα Universal Apps των Windows).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.