XBLOG logo @2x

The Social Network, η ταινία για το Facebook

Από χθες Πέμπτη 28 Οκτωβρίου προβάλλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους η ταινία “The Social Network”, η ταινία για το Facebook, το social network που καθηλώνει καθημερινά στις οθόνες τους περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο!

Περίληψη της τανίας

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα.

Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία.

Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

Αντιδράσεις από τον Mark Zuckerberg

Από την άλλη ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι «οι παραγωγοί της ταινίας δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να χτίζουν πράγματα», κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές του Στάνφορντ.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεν έφτιαξε το Facebook για να μπει σε clubs ή για να ανέβει κοινωνικά στο Χάρβαρντ όπου σπούδαζε, ενώ είπε επίσης ότι η σχέση του με την Priscilla Chan ξεκίνησε προτού δημιουργήσει το Facebook και μέχρι και σήμερα είναι ακόμα μαζί.

Δείτε τρέιλερ της ταινίας

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.