XBLOG logo @2x

The Light Phone: Κυκλοφόρησε το πιο minimal κινητό στον κόσμο

Θέλετε να αποκτήσετε ένα κινητό τηλέφωνο που είναι πραγματικά ένα απλό τηλέφωνο και όχι φορητός υπολογιστής όπως τα σύγχρονα smartphones; Υπάρχει λύση και έρχεται από την Light. Η Light ιδρύθηκε από τους Joe Hollier και Kaiwei Tang και έβαλε το κινητό της για χρηματοδότηση στο Kickstarter πριν από δύο χρόνια. Ο κόσμος το λάτρεψε και το project έλαβε $415,127 από 3,187 υποστηρικτές για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το κινητό της Light ονομάζεται The Light Phone, έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας και έχει σχεδιαστεί για όσους δεν θέλουν ένα smartphone ή για όσους θέλουν ένα δεύτερο κινητό για να ξεκόβουν από την καθημερινότητα στις αποδράσεις τους. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης με το The Light Phone είναι να παίρνει και να δέχεται κλήσεις, να αποθηκεύσει επαφές (μέχρι 10 νούμερα στο speed dial) και να… βλέπει την ώρα. Επειδή δεν έχει οθόνη δεν κάνει τίποτα άλλο (ούτε SMS δέχεται).

Το The Light Phone παραδόξως τρέχει… Android και ενσωματώνει το chipset MTK 6250 της MediaTek το οποίο βρίσκουμε επίσης σε πάμφθηνα smartphones και smartwatches της Κίνας. Βγαίνει σε μαύρο και λευκό χρώμα και υποστηρίζει 2G GSM δίκτυα. Το μόνο αρνητικό επάνω στο Light είναι η μπαταρία του, η οποία δυστυχώς έχει αυτονομία τριών ημερών, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κινητό “έκτακτης ανάγκης.”

Το κινητό θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Μαΐου, όμως η εταιρία δέχεται προπαραγγελίες στις ΗΠΑ έναντι 150 δολαρίων.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.