XBLOG logo @2x

Η Tesla παρουσίασε ηλιακά κεραμίδια του μέλλοντος για οροφές σπιτιών

Ο Elon Musk, ο επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε στο Universal Studios στο Λος Άντζελες κεραμίδια του μέλλοντος που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις οροφές σπιτιών για να συλλέγουν ενέργεια.

Η λύση της Tesla συνδυάζει νέες ηλιακές οροφές με ένα ειδικό κεραμίδι από γυαλί ή χαλαζία το οποίο συλλέγει ηλιακή ενέργεια και την αποθηκεύει σε μία ειδική μπαταρία της εταιρίας για να παρέχει ρεύμα στο σπίτι. Έτσι, αντί να εγκαθιστάτε πάνελ που χαλάνε την οπτική του σπιτιού, μπορείτε να βάλετε αυτά τα κεραμίδια και να έχετε τσάμπα ρεύμα ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Σε περίπτωση που χιονίσει, νήματα θέρμανσης, όπως στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου, θα λιώσουν τον πάγο.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα κεραμίδια της Tesla είναι το ίδιο όμορφα με τις κλασικές στέγες σπιτιών, αν όχι και ομορφότερα. Ο ίδιος παρουσίασε το νέο προϊόν στους μετόχους του, και η συγκεκριμένη προώθηση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου συγχώνευσης της Tesla με την SolarCity, της οποίας πρόεδρος είναι ο Musk. Η συγχώνευση είναι προγραμματισμένη για τις 17 Νοεμβρίου. «Είναι θεμελιώδες κομμάτι της επίτευξης μιας στρατηγικής για την προώθηση ενός εντελώς διαφορετικού προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά ο Elon Musk.

Οι ηλιακές οροφές βγαίνουν σε διάφορα σχέδια, εμπνευσμένα τόσο από τα παραδοσιακά όσο και τα σύγχρονα κεραμίδια της Τοσκάνης, και όλες κατασκευάζονται από γυαλί. Έχουν ήδη εγκατασταθεί σε κτίρια της Universal Studios για επίδειξη. «Ελπίζω αυτό να είναι το μέλλον που θέλετε να έχετε,» σχολίασε ο διάσημος οραματιστής.

Η εταιρία αναφέρει ότι οι οροφές θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2017 και κρατούν σχεδόν για πάντα, αφού έχουν δύο ή τρεις φορές την αντοχή της ασφάλτου, σύμφωνα με τους ίδιους.

Tesla solar roof

Η Tesla Motors πρόκειται να εξαγοράσει την SolarCity για $2,6 δισεκατομμύρια, μετατρέποντας την πρώτη σε μια μεγάλη “πράσινη” εταιρία. Στόχος της ενοποίησης των δύο εταιριών είναι να προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή προϊόντα Tesla που αφορούν ηλιακά πάνελ, μπαταρίες τύπου Powerwall και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό αποτελεί μέρος του «Master Plan Part Deux» που ανακοίνωσε ο Musk πριν λίγο καιρό. Η συγχώνευση δεν θα επηρεάσει τα σχέδια για το προσιτό αμάξι Model 3 και το Gigafactory.

Tesla Powerwall 2

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Tesla παρουσίασε και τα νέα Powerwall 2 (αξίας $5,500) για οικίες και Powerpack 2 για επιχειρήσεις. Έχουν την διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα (ενσωματώνουν δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου 14kWh) και μπορούν να τροφοδοτήσουν τέσσερα υπνοδωμάτια με φωτισμό, το ψυγείο και άλλες οικιακές συσκευές για μια ολόκληρη ημέρα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.