XBLOG logo @2x

Τέλη Κυκλοφορίας 2013: Παράταση μέχρι…

Όπως αναμενόταν τις τελευταίας μέρες, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τελικά παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2013, ενώ παρατείνεται και η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων από τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Όσοι δεν έχουν εξοφλήσει ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 καλούνται να το κάνουν μέχρι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας.

Όπως ίσως γνωρίζετε, φέτος με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν παίρνουμε το σχετικό σήμα για να το κολλήσουμε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά έχουμε την απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, την οποία και πρέπει να δείξουμε στον τροχονόμο σε περίπτωση που μας σταματήσει για έλεγχο.

Οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα θα μπορούν να ελέγξουν αν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ο ιδιοκτήτης τους από τα ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα περιπολικά είτε μέσω του κέντρου της τροχαίας. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν έχει πληρώσει το τέλος τότε θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και δεν καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους στην ΔΟΥ όπου υπάγονται, από τις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια από την εφορία, αφού η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτων χρέος προς το Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή του τέλους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.