XBLOG logo @2x

TechRADAR.gr: Θέλει να το κλείσει η Future Publishing, μπορεί;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση που εξελίσσεται και έχει να κάνει με την Future Publishing, εταιρία που βρίσκεται πίσω από τεχνολογικά περιοδικά και portals στην Αγγλία, και το TechRADAR.gr, site σαν το Digg, που συγκεντρώνει links από post και άρθρα άλλων τεχνολογικών site και blog, δημιουργός του οποίου είναι ο tech editor Σίμος Κοσμετάτος.

Η Future Publishing έχει μεταξύ άλλων το techradar.com, portal με τεχνολογικά νέα, ειδήσεις από το χώρο κλπ. Πριν από μερικές μέρες λοιπόν εκπρόσωπος της εταιρίας έστειλε ένα ιδιαίτερα αγενές email στο TechRADAR.gr του Σίμου, ζητώντας του ούτε λίγο – ούτε πολύ να κατεβάσει το site και να παραχωρήσει δωρεάν το domain techradar.gr στην Future Publishing!

Update [12/11/2009 1:12]: Ο Σίμος αποφάσισε να αλλάξει τελικά το domain του site του σε TechInsider.gr.

Ο Σίμος απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, όπως ακριβώς χρειαζόταν κατά τη γνώμη μου, τονίζοντας ότι το TechRADAR.gr έχει άλλο σκοπό και τρόπο λειτουργίας, το template και το layout δεν έχουν καμία σχέση με το αγγλικό techradar.com, είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα, ενώ έχει και διαφορετικό κοινό, με το 89.9% των επισκεπτών του να προέρχονται από την Ελλάδα.

Όπως έγραψε ο Σίμος στο TechRADAR.gr έχει ήδη επικοινωνήσει και με το νομικό τμήμα της ΕΕΤΤ, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την έκβαση της υπόθεσης.

Για την ώρα δεν κάνω κάποιο σχόλιο, παραθέτω όμως κάποια links από άρθρα (ιδιαίτερα το άρθρο του Δημήτρη στο away.gr ο οποίος επιχειρεί μία πολύ καλή ανάλυση) και συζητήσεις σχετικά με το θέμα. Τα δύο πρώτα είναι post του Σίμου με το email που έλαβε από την Future Publishing, αλλά και το απαντητικό email που έστειλε.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.