XBLOG logo @2x

Tata Nano: Το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!

Η γνωστή ινδική εταιρεία Tata Motors, κρατώντας την υπόσχεση της, έβγαλε στην αγορά το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το νέο Nano λοιπόν με τιμή περίπου 1.500 ευρώ (στην χώρα του) αναμένεται να κερδίσει αρκετούς καταναλωτές, κυρίως λόγω της πολύ χαμηλής τιμής του!

Αν σκεφτούμε ότι το μέσο εισόδημα στην Ινδία είναι πολύ χαμηλό, σίγουρα το Nano θα αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για την μέση οικογένεια.

Οι διαστάσεις του Nano δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό το όνομά του, αφού έχει μήκος 3,1 μέτρα και 1,5 μέτρο πλάτος. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ακτίνα στροφής των μόλις 4 μέτρων, πολύτιμος σύμμαχος στους ελιγμούς και το παρκάρισμα. Το Nano θα κινεί ένα δικύλινδρο μοτέρ 623 κυβικών και απόδοσης 35 ίππων, ενώ τη μετάδοση θα αναλάβει ένα κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων.

Σύμφωνα με την Tata, ο συνδυασμός θα είναι αρκετά ισχυρός για να επιτρέπει στο Nano να κινείται χωρίς πρόβλημα στους ινδικούς αυτοκινητοδρόμους, με τελική ταχύτητα τα 105 χλμ/ωρα. Το Nano καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας και εκπομπών ρύπων, ενώ καλύπτεται κι από 18μηνη (ή 24.000 χλμ) εγγύηση.

Στον βασικό εξοπλισμό, το Tata Nano έχει μόνο 3 διαθέσιμα χρώματα για να διαλέξει κανείς και δεν περιλαμβάνει ραδιόφωνο ή air condition. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις του πάντως, ο κατάλογος των αξεσουάρ μεγαλώνει… εντυπωσιακά, με κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, προβολείς ομίχλης, ποτηροθήκη, πίσω spoiler και επιπλέον επιλογές χρωμάτων.

Μιας και η ζήτηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η Tata έχει επιλέξει έναν πρωτοποριακό τρόπο για την διάθεση του αυτοκινήτου. Μέσω ενός ειδικού προγράμματος θα επιλεγούν τυχαία οι πρώτοι 100.000 πελάτες που θα έχουν την τύχη να αποκτήσουν το αυτοκίνητο.

Tata Nano

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.