XBLOG logo @2x

Tapo P100: Η οικονομική έξυπνη πρίζα της TP-Link

Το Tapo, μια καινούρια entry-level μάρκα προϊόντων Smart Home της TP-Link, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Mini Smart Wi-Fi Plug – Tapo P100. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η έξυπνη πρίζα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται εύκολα από το κινητό τηλέφωνο τις ηλεκτρικές συσκευές, που είναι συνδεδεμένες σ’ αυτή, από παντού. Παρότι μικρή, η Tapo P100 είναι κομψή και διευκολύνει την καθημερινότητα στα σπίτια, τα οποία δεν ακολουθούν ακόμα την τάση των smart home – και όλα αυτά σε προσιτές τιμές.

Σχετικά με το Tapo P100

Tapo P100 Smart Plug (4)

Η Tapo P100 μπορεί να λειτουργήσει με σύνδεση Wi-Fi 2.4 GHz και δεν χρειάζεται κάποιον κόμβο, γεγονός που διευκολύνει την εγκατάσταση και την γρήγορη σύνδεση. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό με το Tapo App και να ορίσουν τις προτιμήσεις τους. Μπορούν να ορίσουν μια ονομασία στην συνδεδεμένη συσκευή, να βάλουν εικονίδιο για φωτογραφία και να σημειώσουν την τοποθεσία του. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι η απομακρυσμένη διαχείριση, με την οποία μπορούν οι χρήστες να ελέγξουν την συσκευή από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Ο χρονοπρογραμματιστής και ο χρονοδιακόπτης της έξυπνης πρίζας είναι επίσης χρήσιμα προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινότητα του καθενός. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εβδομαδιαία προγράμματα και υπενθυμίσεις. Όλες οι συνδεδεμένες συσκευές θα λειτουργούν με βάση τις προκαθορισμένες ώρες του χρήστη.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Tapo P100 είναι η λειτουργία Away Mode. Όπως δηλώνει και το όνομά του, αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για οικογένειες που λείπουν από το σπίτι. Ενεργοποιώντας το Away Mode μέσω της εφαρμογής Tapo, η έξυπνη πρίζα λειτουργεί σε προκαθορισμένες χρονικές περιόδους που έχει επιλέξει ο χρήστης(π.χ. να λειτουργεί από τις 08:00 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα, κάθε μέρα). Έπειτα, οποιαδήποτε λάμπα που είναι συνδεδεμένη με την έξυπνη πρίζα θα ανάβει και θα σβήνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, υποδεικνύοντας ότι είναι κάποιος στο σπίτι κάνοντας τους επίδοξους διαρρήκτες να το ξανασκεφτούν πριν μπουν στο σπίτι.

Tapo P100 Smart Plug (5)

Το Tapo P100 έχει κατασκευαστεί για να παρέχει τη μέγιστη διευκόλυνση. Η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη. Οι χρήστες πρέπει απλώς να κατεβάσουν την δωρεάν εφαρμογή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Η μοναδική τεχνολογία Bluetooth Onboarding που διαθέτει καθιστά ακόμα πιο απλή την εγκατάσταση για ταχύτερες συνδέσεις (μέσα σε 20 δευτερόλεπτα) και εξαλείφει τα στη διαδικασία του “ζευγαρώματος” με την άλλη συσκευή. Επιπλέον, η πρίζα Tapo είναι αρκετά μικρή ώστε να μην εμποδίζει άλλες παρακείμενες πρίζες.

Η έξυπνη πρίζα είναι συμβατή με την Alexa της Amazon και το Google Assistant, υποστηρίζοντας τον έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών όπως το, “Hey Google, turn on the lamp.”
Με μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή (17.90€), το Tapo mini Wi-Fi smart plug είναι μια οικονομική έξυπνη πρίζα ιδανική αν θέλετε κάτι που να είναι προσιτό στην τιμή, να μην πιάνει πολύ χώρο και να είναι έξυπνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.