XBLOG logo @2x

Προσοχή: Τα check-ins σε Facebook και Foursquare μας προδίδουν στους διαρρήκτες

Αρκετοί κάποια στιγμή έχουμε κάνει check-in στο Foursquare και το Facebook Places ή μας έχουν tag-άρει στο Facebook  κατά την νυχτερινή μας έξοδο οι φίλοι μας.

Αυτή η τόσο “αθώα” κίνηση, ίσως, κρύβει κινδύνους καθώς, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, δίνοντας το στίγμα του που βρισκόμαστε, μπορεί να καταστήσουμε το σπίτι μας πιθανό στόχο διαρρηκτών!

Τα ποσοστά είναι πράγματι εντυπωσιακά, τουλάχιστον όσον αφορά στην Μεγάλη Βρετανία, με το 78% των διαρρηκτών να τσεκάρουν τα social media πριν πραγματοποιήσουν την… «επίσκεψή» τους, ώστε να εντοπίσουν τα σπίτια στα οποία λείπουν οι ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα για πολυήμερες διακοπές.

Για τους προχωρημένους, 3 στους 4 διαρρήκτες, υπάρχει και η εφαρμογή Google Street View ώστε να ελέγξουν την ποιότητα των στόχων τους!

Μερικές συμβουλές από τους… «ειδικούς»

Ενδιαφέρουσες είναι οι συμβουλές που δίνουν πρώην διαρρήκτες για το πως να προστατέψετε την περιουσία σας.

Συγκεκριμένα, το 78% θα αποθαρρύνονταν από την ύπαρξη και μόνο ενός συστήματος συναγερμού.

Επίσης, εκτός από το τυπικό λάθος να κοινοποιούμε δημόσια στο Facebook το που βρισκόμαστε, θα πρέπει να αποφεύγουμε να ανεβάζουμε φωτογραφίες ακριβών αντικειμένων οι οποίες έχουν τραβηχτεί μέσα στο σπίτι.

Φυσικά, ανοιχτά παράθυρα, ξεκλείδωτες πόρτες ή και κρυμμένα κλειδιά σε σημεία που νομίζουμε πως μόνο εμείς γνωρίζουμε, διευκολύνουν τους διαρρήκτες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, χρειάζονται, κατά μέσο όρο, 2 λεπτά για να διαρρήξουν μια πόρτα ασφαλείας και 10 λεπτά για να «αδειάσουν» ένα σπίτι!

Διαβάστε επίσης:

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.