Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του e-shop.gr!

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του e-shop.gr

Πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε πέντε εταιρίες κατέληξε σε σχηματισμό δικογραφίας για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή, ύψους 5,8 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς επίσης διαφήμισης και γραφικών τεχνών και συγκεκριμένα για τις eshop.gr, Ανακυκλωση ανώνυμος βιομηχανική εταιρία, eurosun εταιρία παραγωγης dvd και cd, textcoloure γρφικές τέχνες Α.Ε., Αγγελίδης Μάριος και ΣΙΑ Ο.Ε.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, από τους οποίους οι τρεις (38, 61 και 24 ετών) είναι Πρόεδροι & Διευθύνοντες Σύμβουλοι, ένας 51χρονος είναι επιβλέπων λογιστής και ένας 43χρονος διαχειριστής εταιρίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 45χρονος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μιας εκ των εταιριών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους, προέκυψε η εμπλοκή των εταιριών αυτών σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιριών, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος στοιχείων, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των φορολογικών αυτών στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011.

Ειδικότερα οι εταιρίες αυτές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διακίνησαν μεταξύ τους (εξέδωσαν ή/και παρέλαβαν) συνολικά (115) εικονικά τιμολόγια αξίας (5.892.704,43) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα (27-09-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή: Insomnia

2 Σχόλια
 • Avatar
  X. Athanas

  Να εξετάσουν και τις εταιρείες:
  VFS
  PLUS4U
  PC1

  όλες είναι των ίδιων που έχουν και το e-shop. Έχουν τους ίδιους υπαλλήλους, ίδια στέγη, κοινή αποθήκη, και φυσικά συναλλάσονται ύποτπα μεταξύ τους.

  Ξέρω από γνωστό ότι στην περίοδο που ακουγόνταν για πτώχευση του e-shop, τους είχαν πει από τα κεντρικά να μην καταθέτουν τα καθημερινά ταμεία των μαγαζιών στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αλλά στους λογαριασμούς των παραπάνω εταιρειών.

 • Avatar
  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

  me tous ergazomenous pou tous xrwstane 8 mistous ti tha ginei?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα