XBLOG logo @2x

Συμβουλές για Ασφαλές Ταξίδι από την TomTom και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πολλοί είναι αυτοί που θα κάνουν σύντομα ή μεγαλύτερα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Η Ελλάδα έχει πολλά όμορφα μέρη που αξίζει να ανακαλύψουμε, είναι απαραίτητο όμως να προσέχουμε κατά την οδήγηση! Δείτε μερικές συμβουλές από την TomTom και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για να έχετε ασφαλή ταξίδια!

  • Είτε διανύσετε μικρή είτε μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητο, καλό είναι να προβείτε στην απαραίτητη προληπτική συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Ελέγξτε τα υγρά του αυτοκινήτου, τη μπαταρία, τα ελαστικά, καθώς επίσης και τη λειτουργία των φώτων. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες για μια ανεπιθύμητη βλάβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας αλλά και την πιθανότητα δυστυχήματος.
  • Μην ξεχνάτε την ζώνη ασφαλείας, που είναι απαραίτητη για όλους τους επιβάτες και στα μπριστινά αλλά και στα πίσω καθίσματα. Αν στο αυτοκίνητό μαζί σας ταξιδεύουν και παιδιά, χρησιμοποιήστε τα ειδικά παιδικά καθίσματα.
  • Αποφύγετε την υπερφόρτωση του αυτοκινήτου σας, αφού το πρόσθετο φορτίο δυσκολεύει και την κίνησή του αλλά και την δυνατότητα φρεναρίσματός του. Επίσης ένα υπερφορτωμένο αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερο καύσιμο που σημαίνει περισσότερα ευρώ από την τσέπη σας για βενζίνη.
  • Μία συσκευή πλοήγησης (GPS) είναι πάντα χρήσιμη σε ένα ταξίδι όχι μόνο για να φτάσετε εύκολα και γρήγορα στον προορισμό σας, αλλά και για να έχετε γρήγορα πληροφορίες για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθώς και πληροφορίες της ακριβούς θέσης στην οποία βρίσκεστε σε περίπτωση που χρειαστεί πχ να ενημερώσετε τις αρχές ή την οδική βοήθεια αν σας συμβεί κάτι.
  • Μην πιάνετε το κινητό στα χέρια σας όταν οδηγείτε! Αν είναι απαραίτητο να μιλήσετε στο κινητό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, κάντε το χρησιμοποιώντας ακουστικό bluetooth, ώστε τα χέρια σας να είναι στο τιμόνι και όχι στο κινητό.
  • Εννοείται ότι δεν πρέπει να καταναλώσετε αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσετε, όπως επίσης δεν πρέπει να υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε επίσης σε διασταυρώσεις και σε εξόδους αυτοκινητοδρόμων, αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο ενδεχομένως δεν γνωρίζετε το ίδιο καλά με τις καθημερινές σας διαδρομές στην πόλη.

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.