XBLOG logo @2x

Startup Weekend: iHeartShops, MobileTags και Prosfor.es οι προτάσεις που διακρίθηκαν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Startup Weekend στο Innovation Center της Microsoft, το διάστημα 27 έως 29 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση στο δεύτερο χρόνο της διεξαγωγής της στην Αθήνα συγκέντρωσε συνολικά 150 άτομα. Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση και αποσκοπεί ουσιαστικά στο να συμβάλει στη σύσταση μίας, ή περισσότερων εταιριών.

Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 54 ωρών, οι συμμετέχοντες καλούνται να εκπονήσουν ανά ομάδες ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, μετατρέποντας πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες σε ολοκληρωμένη εταιρία με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του Andrew Hyde, δημιουργού του Startup Weekend, καθώς και τη συμβολή από περίπου 25 επαγγελματίες με διαφορετική εξειδίκευση.

Με την ολοκλήρωση του τριήμερου εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση 15 επιχειρηματικών προτάσεων, με κριτήρια την καινοτομία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας. Τα κριτήρια αυτά οδήγησαν στην ανάδειξη των ομάδων iHeartShops, MobileTags και Prosfor.es. ως τις πιο ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις. Μία σύντομη περιγραφή όλων των ιδεών και των ομάδων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης athens.startupweekend.org.

Οι παραπάνω ομάδες εργασίας θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης, για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος έως Αύγουστος 2010. Παράλληλα, το Openfund, ως υποστηρικτής του StartUp Weekend στην Αθήνα, θα προσφέρει στις ομάδες που ξεχώρισαν τη δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας τους απευθείας στους επενδυτές του Openfund ή τη δυνατότητα συμμετοχής κατευθείαν στο δεύτερο στάδιο επιλογής, δηλαδή τη διαδικασία συνεντεύξεων.

H υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Startup Weekend εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft για την ενίσχυση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Τι είπαν οι ομάδες που διακρίθηκαν

  • iHeartShops – Βίκη Κολοβού, Αμαλία Αγάθου, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Φώτης Αλεξάνδρου: «Το Athens Startup Weekend ήταν μια υπέροχη εμπειρία για άλλη μια χρονιά. Πολύ καλά οργανωμένο, με άφθονη βοήθεια από ειδικούς αποτελεί τον τέλειο χώρο για την γέννηση startups. To iHeartShops έφτασε ως μια ιδέα και με τη βοήθεια μιας δεμένης ομάδας έγινε πραγματικότητα και θα συνεχίσει και πέρα από την εκδήλωση. Η ζεστή φιλοξενία και η υπέροχη συμπεριφορά των ανθρώπων της Microsoft, το δημιουργικό κλίμα, η γλυκιά ένταση… όλα μαζί συνέβαλλαν σ’ ένα μοναδικά πρωτότυπο τριήμερο».
  • Mobile Tags – Αλέξανδρος Σιγαράς: «Αναμφισβήτητα, το Athens Startup Weekend είναι ένας θεσμός ο οποίος σε φέρνει σε άμεση επαφή με ξεχωριστούς ανθρώπους και δημιουργεί ένα θάλαμο επώασης ο οποίος σε μόλις ένα τριήμερο μπορεί να απογειώσει τις δυνατότητές σου και να σε φέρει σε επαφή με χρηματοδοτικούς οργανισμούς βοηθώντας σε να αρχίσεις με θεμέλια την πρώτη σου startup εταιρεία, αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο την ζωή σου άμεσα».
  • Prosfor.es – Νίκος Αναγνώστου, Θοδωρής Κάργας: «Ήρθαμε στο Startup Weekend για να «δουλέψουμε» μια ιδέα που σκεφτόμασταν από μερικούς μήνες πριν. Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα δουλεύει στο τέλος του Σ/Κ. Περιέργως, παρά το δημιουργικό χάος που επικρατούσε, δουλέψαμε ήσυχα και αποδοτικά  και τα καταφέραμε. Τα Startup Weekends είναι κάτι σαν sabbatical από την καθημερινότητα που πνίγει την δημιουργικότητα μας. Η ενέργεια του κόσμου που τα διοργανώνει και του κόσμου που συμμετέχει είναι πολύ θετική. Τα συνιστούμε σαν ιατρική συνταγή κατά της μιζέριας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Startup Weekend δημιουργήθηκε από τον Andrew Hyde το 2007, ενώ μέχρι σήμερα έχει φιλοξενηθεί από 53 συνολικά πόλεις σε 12 διαφορετικές χώρες και έχει συμβάλει στη δημιουργία 168 εταιριών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.