XBLOG logo @2x

StartUp Day: Αυτές είναι οι startups που κέρδισαν τους επενδυτές

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το πρώτο event Startup Day στο πλαίσιο του Money Show 2009, μία μοναδική συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών που αναζητούν χρήματα για την επιχείρησή τους, και επενδυτών που αναζητούν να πραγματοποιήσουν επένδυση σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς 9 απο τους 14 επιχειρηματίες που παρουσίασαν κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές, με ποσά μέχρι και 3,5 εκατ. ευρώ!

14 νέοι επιχειρηματίες (startups κάθε κατηγορίας, offline & online) παρουσίασαν τις ιδέες τους και την οικονομική απαίτηση τους, σε επιλεγμένη επιτροπή επενδυτών και ενεργών επιχειρηματιών, για μισή ώρα ο καθένας σε ειδικά διαμορφωμένη σουίτα στο Hilton σε άκρως φιλικό προς τους ίδιους κλίμα, με σκοπό τη δέσμευσή τους σε επένδυση. Κατόπιν είχαν στην διάθεσή τους 30 ακόμη λεπτά για διάλογο με τους επενδυτές. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: 9 από τους 14 επιχειρηματίες κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές (και μάλιστα μερικοί περισσότερους από έναν επενδυτές) με ποσά απο 100.000€ εώς 3,5€ εκατ. Έτσι προχώρησαν στην επόμενη φάση επαφών και συναντήσεων για την πραγματοποίηση συμφωνίας!

Η επιτροπή επενδυτών (7 ενεργοί επιχειρηματίες & παράλληλα επενδυτές), από διαφορετικές αγορές, άκουσε τα 14 startups και τις δύο ημέρες, αξιολόγησε βάσει εμπειρίας τις παρουσιάσεις/ιδέες επι τόπου και δέχτηκαν να προχωρήσουν σε συνεργασία με τα start-ups. Η επιτροπή των επενδυτών ενθουσιάστηκε τόσο με το event, την εμπειρία και την ποιότητα των start-ups αλλα και παρουσιάσεων που στο τέλος χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι την προσπάθεια και την διοργάνωση!

Οι επιχειρηματίες (startups) που κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές ειναι: REPLAYCE, NEEMO, DELIVERY EXPERTS, PALO, KIDZONE, OFFPLAN DEVELOPMENT, RENTO, SPROUT και EYELEAD.

Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί υπό την μορφή web επεισοδίων στο web tv site www.startupday.gr δημιουργώντας άλλη μία καινοτομία ενός πραγματικού event το οποίο συνεχίζεται και online με την συμμετοχή και σχολιασμό του ευρύτερου κοινού που περιμένει με ανυπομονησία να δεί τα highlights καθε παρουσίασης και σαφώς να συμμετέχει.

Ο εμπνευστής και δημιουργός του StartUp Day, Αποστόλης Αϊβαλής, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Κάναμε σκληρή προσπάθεια και καταφέραμε όχι μόνο να κάνουμε ένα θαυμάσιο event που όλοι θέλουν να ξαναγίνει σύντομα, αλλά προέκυψαν, εν μέσω κρίσης, σημαντικές επενδύσεις και συνεργασίες που θα δώσουν πραγματικά φτερά σε αυτές τις νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις. Επιτέλους για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι προχωράει στην επιχειρηματικότητα και καινοτόμες ιδέες έχουν μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Χαίρομαι που βοηθάμε ενεργά και εμείς σε αυτό.»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.