XBLOG logo @2x

Έχετε SSD δίσκο; Το Spotify είναι ο καρκίνος του

Spotify
Πηγή: newsweek.com

Το Spotify είναι μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες για streaming μουσικής, όμως απ’ ότι φαίνεται είναι και από τις πιο επικίνδυνες, τουλάχιστον για την υγεία του SSD σας. Η εφαρμογή για μήνες κατέστρεφε την υγεία του SSD δίσκου του υπολογιστή σας γράφοντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων ξανά και ξανά, ακόμα όταν δεν χρησιμοποιούσατε την υπηρεσία.

Οι χρήστες παραπονιόντουσαν για αυτό το θέμα για τουλάχιστον πέντε μήνες στο επίσημο φόρουμ της εταιρίας, καθώς και στα Reddit, Hacker News και άλλα σχετικά sites. Το πρόβλημα επιδιορθώθηκε χάρη σε ένα νέο update που κυκλοφόρησε η Spotify, όμως το Ars Technica αναφέρει ότι δεν διορθώθηκε γρήγορα.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο bug που αυτή τη στιγμή επηρεάζει χιλιάδες χρήστες,» είπε ένας χρήστης του Spotify (Paul Miller) στο Ars Technica. «Αν για παράδειγμα, η Castrol Oil μείωνε το προσδόκιμο ζωής της μηχανής σας στα πέντε χρόνια από τα 10, φαντάζομαι οι περισσότεροι χρήστες θα ήθελαν να το γνωρίζουν, και αυτό το γεγονός θα έπρεπε να αναφερθεί.»

Το Ars Technica κατάφερε να αναπαράγει το πρόβλημα, και διαπίστωσε ότι η εφαρμογή έγραφε περίπου 5 με 10 GB δεδομένων κάθε ώρα, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιόταν. Αφήνοντας το app ανοιχτό για μέρες μπορεί να έχει γράψει δεδομένα που αγγίζουν τα 700GB.

Το μεγάλο πρόβλημα των SSD είναι η περιορισμένη διάρκεια ζωής τους. Όσα περισσότερα δεδομένα γράφεις, τόσο πιο γρήγορα έρχεται ο θάνατός τους. Αν και για τους περισσότερους χρήστες αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα -αφού αλλάζουν υπολογιστή μετά από λίγα χρόνια- το να έχεις μια εφαρμογή που γράφει χιλιάδες gigabytes για το τίποτα, σίγουρα δεν βοηθάει.

Το πρόβλημα του Spotify εμφανιζόταν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών (Windows, Mac, Linux), όμως από την έκδοση 1.0.42 έχει διορθωθεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.