XBLOG logo @2x

Speedtest: Αυτό είναι το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

«Το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» αναδείχθηκε το δίκτυο COSMOTE για τρίτη συνεχή χρονιά στα «SpeedTest Awards» του ανεξάρτητου φορέα Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet.

Το βραβείο «Greece’s Fastest Mobile Network 2019» βασίστηκε σε περίπου 260.000 μετρήσεις που έγιναν από τους ίδιους τους χρήστες κινητών δικτύων, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα tests έγιναν σε πραγματικές συνθήκες, σε όλη την Ελλάδα, στα δίκτυα όλων των παρόχων κινητής, μέσω συσκευών iOS και Android. Η COSMOTE απέσπασε την κορυφαία διάκριση με μέση ταχύτητα download 54,49 Mbps, μέση ταχύτητα upload 14,49 Mbps και χρόνο απόκρισης (latency) μόλις 28 ms, κατά μέσο όρο.

Ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση της COSMOTE για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι μια μεγάλη επιτυχία. Επενδύουμε δυναμικά στη συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη του δικτύου μας. Στόχος μας είναι να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντας απρόσκοπτη επικοινωνία και mobile internet υψηλών επιδόσεων. Μπράβο στους ανθρώπους μας, που με τη δουλειά τους κρατούν σταθερά το δίκτυο COSMOTE στην πρώτη θέση και αξιοποιούν την τεχνολογία για να φτιάξουν ένα κόσμο καλύτερο για όλους».

Η Ookla, ο φορέας πίσω από το Speedtest®, αποτελεί την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως για μετρήσεις broadband και mobile internet. Πάνω από 10 εκατομμύρια tests πραγματοποιούνται καθημερινά από χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες Speedtest, με τα συνολικά tests να φθάνουν σχεδόν τα 24 δισεκατομμύρια. Περισσότερες πληροφορίες για τα «Speedtest Awards» στο www.speedtest.net/awards.

COSMOTE: Το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα

Οι πελάτες COSMOTE έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο δίκτυο 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη που πλησιάζει το 99% και το 96% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνά το 97%. Τα τελευταία τρία χρόνια, η COSMOTE έχει αυξήσει στο δίκτυο κινητής τη μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet κατά 45% και τη χωρητικότητα κατά 65%, για να μπορούν οι συνδρομητές της να απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες Mobile Internet, όπου κι αν βρίσκονται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.