XBLOG logo @2x

Spam Blogs και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα των Spam Blogs, το επαναφέρω γιατί τελευταία έσκασαν κι άλλα spam blogs (splogs εν συντομία), τα οποία μου σπάνε τα νεύρα! 😛

Spam blog είναι ένα “blog”, το οποίο αναπαράγει των περιεχόμενο άλλων blogs, είτε τραβώντας με rss τα posts είτε αναδημοσιεύοντάς τα “χειροκίνητα” και παρουσιάζοντάς τα ως πρωτότυπα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα spam blogs είναι γεμάτα διαφημίσεις, τις περισσότερες φορές Google AdSense, αφού μοναδικός σκοπός είναι το χρηματικό κέρδος (και το σπάσιμο νεύρων των bloggers).

Για να μάθετε περισσότερα για τα Spam Blogs μπορείτε να διαβάσετε αυτό το post στο Webz (το καλύτερο post που έχω διαβάσει για τα splogs μέχρι τώρα).

Πριν από μερικούς μήνες, μαζί με άλλους εκλεκτούς bloggers, είχαμε βγάλει ένα κοινό post, στο οποίο εκδηλώναμε τις… άγριες διαθέσεις μας προς τους spam bloggers.

Αν έχετε blog, έχετε παρατηρήσει την ύπαρξη spam blogs που αναδημοσιεύουν τα κείμενα και τις φωτογραφίες σας και θέλετε να “αντιδράσετε”, θα βρείτε τον τρόπο σε αυτό το post του internetakias.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.