XBLOG logo @2x

Η -φθηνή- δικαιολογία της Sony για την αφαίρεση του jack 3.5mm

Η Sony παρουσίασε στην έκθεση MWC 2018 τη φετινή της ναυαρχίδα Xperia XZ2 μαζί με το Xperia XZ2 Compact, το μικρότερο κινητό με Snapdragon 845. Αυτά τα κινητά είναι τα πρώτα με τη γλώσσα σχεδιασμού Ambient Flow που αντικαθιστά το OmniBalance design, όμως αυτή όχι μόνο δεν αρέσει σε πολλούς, αλλά κάνει τα κινητά και πολύ χοντρά για τα σημερινά δεδομένα — το XZ2 έχει πάχος 11.1 mm και το Compact 12.1 mm, ενώ το Galaxy S9 είναι στα 8.5 mm και το iPhone X στα 7.7 mm.

Ένα ακόμα κομμάτι που δεν άρεσε σε πολλούς fans του Android και της σειράς Xperia είναι η αφαίρεση του jack ακουστικών 3.5 mm, κάτι που δυστυχώς έχει γίνει μόδα στην αγορά των κινητών. Η Apple, που ξεκίνησε αυτή τη μόδα, ανέφερε πως το αφαίρεσε επειδή δεν έχει χώρο στο κινητό, ενώ η HTC και πολλές Κινέζικες κατασκευάστριες απλά την αφαίρεσαν χωρίς να πουν τίποτα. Η Sony προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτή τη κίνηση λέγοντας:

«Αυτό είναι κομμάτι της μετάβασής μας στη γλώσσα σχεδιασμού Ambient Flow. Για να φτιάξουν έναν όμορφο ενιαίο σχεδιασμό, οι σχεδιαστές μας έπρεπε να αφαιρέσουν την υποδοχή ακουστικών. Επιπλέον, γνωρίζουμε τη μεγάλη τάση στην αγορά για ασύρματα ακουστικά αντί για ενσύρματα.»

Η Sony γνωρίζει ότι πολλοί θα θέλουν να συνδέσουν τα ενσύρματα ακουστικά τους στο κινητό και για αυτό προσφέρει έναν αντάπτορα στη συσκευασία, όπως η Apple. Επιπρόσθετα, πουλάει και έναν άλλο αντάπτορα, για €20, με υποδοχές για φορτιστή και ακουστικά, όμως αυτός δεν επιτρέπει τη γρήγορη φόρτιση του κινητού ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ταχυφορτιστή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.