XBLOG logo @2x

Η Sony ανακοίνωσε την απίστευτα γρήγορη superzoom κάμερα RX10 IV

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα ναυαρχίδα στην αναγνωρισμένη Cyber-shot RX10 σειρά, την RX10 IV (μοντέλο DSC-RX10M4). Με τον πιο γρήγορο χρόνο ανάκτησης του AFσε 0.03 δευτερόλεπτα και μέχρι 24fps συνεχούς λήψης με πλήρη εντοπισμό AF/AE, 315 σημεία ανίχνευσης φάσης (AF) που ανταγωνίζονται με εκείνες τις πιο γρήγορες επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές εναλλάξιμων φακών και εξαιρετικά ευέλικτο 24-600mm F2.4- F4 ZEISS Vario-Sonnar T φακό, το νέο μοντέλο RX10 IV προσφέρει έναν ασύγκριτο συνδυασμό φορητότητας και ταχύτητας για τους λάτρεις της φωτογραφίας και τους επαγγελματίες που αναζητούν την απόλυτη “all-in-one” λύση.

Η εντυπωσιακή φωτογραφική μηχανή RX10 IV είναι εξοπλισμένη με τον ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας με εντοπισμό φάσης stacked CMOS Exmor RS τύπου 1.0 με περίπου 20,1 ενεργά megapixel με τσιπ DRAM μαζί με έναν ισχυρό επεξεργαστή εικόνας BIONZ X και εμπρόσθιο άκρο LSI. Αυτά τα βασικά στοιχεία λειτουργούν από κοινού για να μεγιστοποιήσουν τη συνολική ταχύτητα λειτουργίας και επιδόσεων, διασφαλίζοντας τελικά την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και βίντεο σε όλο το εύρος του 24-600mm φακού.

Γρήγορη εστίαση, γρήγορη λήψη

Για πρώτη φορά στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς RX10 της Sony, το νέο μοντέλο RX10 IV διαθέτει γρήγορο υβριδικό AF σύστημα που συνδυάζει τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα των 315 σημείων AF ανίχνευσης φάσης, καλύπτοντας περίπου το 65% του αισθητήρα και της ανίχνευσης αντίθεσης AF, ώστε να επιτρέπει τελικώς στην φωτογραφική μηχανή να «κλειδώνει» την εστίαση σε μόλις 0,03 δευτερόλεπτα. Αυτή η υψηλής ταχύτητας εστίαση έρχεται να συμπληρώσει το εκτεταμένο εύρος 24-600mm του φακού, διασφαλίζοντας ότι κάθε αντικείμενο μπορεί να φωτογραφηθεί με ακριβείς λεπτομέρειες και σαφήνεια.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε μια Cyber-shot φωτογραφική μηχανή, το μοντέλο RX10 IV χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτόματου εντοπισμού AF υψηλής πυκνότητας. Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία, η οποία είχε προηγουμένως συμπεριληφθεί μόνο σε ορισμένες από τις αναγνωρισμένες σειρές φωτογραφικών μηχανών εναλλάξιμων φακών α της Sony, συγκεντρώνει σημεία AF γύρω από το αντικείμενο της λήψης για να βελτιώσει τον εντοπισμό και την ακρίβεια εστίασης, επιτρέποντας ακόμη και στα πιο απρόβλεπτα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών και των πτηνών κατά την πτήση, να φωτογραφηθούν με ευκολία.

Άλλες τελειοποιήσεις AF στη νέα φωτογραφική μηχανή RX10 IV περιλαμβάνουν μία βελτιωμένη έκδοση των δημοφιλών Eye AF, Touch Focus και Limiter Range Limiter. Η ρύθμιση AF-ON παρουσιάζει, επίσης, μεγάλες δυνατότητες, καθώς και πολλαπλές λειτουργίες AF, όπως η AF-S, η AF-C και η AF-A, οι οποίες μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών και τις συνθήκες λήψης.

Μία ιδανική προσθήκη στο σύστημα AF, η RX10 IV προσφέρει συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας μέχρι και 24fps με πλήρη εντοπισμό AF/AE, με εντυπωσιακό όριο buffer έως 249 εικόνων. Με τις σημαντικές βελτιώσεις στην ισχύ επεξεργασίας της νέας φωτογραφικής μηχανής, η υστέρηση εμφάνισης EVF κατά τη διάρκεια συνεχούς λήψης έχει μειωθεί σημαντικά, επιτρέποντας στους φωτογράφους να απαθανατίσουν τα αντικείμενα την κρίσιμη στιγμή με απόλυτη εμπιστοσύνη. Επίσης, για ευκολία κατά την αναπαραγωγή της εικόνας, οι εικόνες που απαθανατίζονται συνεχόμενα μπορούν να εμφανίζονται σε ομάδες και όχι σαν μεμονωμένες λήψεις.

Η RX10 IV διαθέτει, επίσης, ένα υψηλής ταχύτητας κλείστρο, Anti-Distortion Shutter (μέγιστη ταχύτητα κλείστρου έως και 1/32000 δευτερολέπτων), που μειώνει το φαινόμενο του «κινούμενου κλείστρου», το οποίο συνήθως εμφανίζεται όταν υπάρχουν γρήγορα κινούμενα αντικείμενα και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις εντελώς αθόρυβα σε όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου της λήψης υψηλής ταχύτητας, όταν έχει ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό κλείστρο. Μια λειτουργία μηχανικού κλείστρου είναι, επίσης, διαθέσιμη, εάν απαιτηθεί από τον χρήστη.

Φακός ZEISS Vario-Sonnar T 24-600mm F2.4-F4

Ο φακός ZEISS Vario-SonnarT των 24-600mmivτης φωτογραφικής μηχανής Cyber-shot RX10 IV διαθέτει ένα μεγάλο διάφραγμα F2.4-F4.0, το οποίο βοηθά στην επίτευξη εξαιρετικής ποιότητας εικόνας σε όλο το εύρος του ζουμ, μέχρι και επιπέδου υπερ-τηλεφακού. Περιλαμβάνει την γυάλινη επιφάνεια super ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και μη σφαιρικούς φακούς ED για ελαχιστοποίηση της χρωματικής εκτροπής και επίστρωση ZEISS T για την ελαχιστοποίηση της λάμψης και των σκιών.

Ο φακός διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σταθεροποιητή εικόνας Optical Steady Shot, ο οποίος βοηθά στη μείωση των αναταράξεων της κάμερας και τις θολές λήψεις. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, ισοδυναμεί με μια βελτίωση της ταχύτητας κλείστρου περίπου 4,5 βημάτων.

Επιπλέον, με ελάχιστη απόσταση εστίασης των 72εκ (2.36 πόδια) και μέγιστη μεγέθυνση 0.49xσε πλήρη επέκταση 600 mm, ο φακός είναι σε θέση να παράγει εκπληκτικά λεπτομερείς tele-macro εικόνες.

Επαγγελματική καταγραφή βίντεο

Η νέα RX10 IV, η πιο σύγχρονη φωτογραφική μηχανή Cyber-shot RX, έρχεται για να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της καταγραφής ταινιών 4K (QFHD 3840 x 2160), ενώ το σύστημα Fast Hybrid AFπραγματοποιεί περίπου 2 φορές πιο γρήγορη ταχύτητα εστίασης σε σύγκριση με την RX10 III.

Σε λειτουργία 4K, η νέα RX10 IV χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς αποθήκευση, καταγράφοντας περίπου 1,7 φορές περισσότερες πληροφορίες από τις απαιτούμενες για αναπαραγωγή ταινιών 4K, ώστε να διασφαλίζεται ότι ακόμα και οι πιο περίτεχνες λεπτομέρειες έχουν καταγραφεί με ακρίβεια. Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή XAVCS, καταγράφοντας βίντεο με υψηλό ρυθμό μετάδοσης έως και 100 Mbps, ανάλογα με τη λειτουργία λήψης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα λήψης σε 24p ή 30p, σε λειτουργία 4K (100 Mbps) ή σε ρυθμούς καρέ έως 120p σε λειτουργία Full HD.

Η νέα κάμερα διαθέτει επίσης μια ποικιλία άλλων ποιοτικών χαρακτηριστικών βίντεο επαγγελματικού επιπέδου, όπως το Picture Profile, το S-Log3/S-Gamut3, το Gamma Display Assist, η καταγραφή Proxy, το Time Code/User Bit κ.α., όπως επίσης θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο και έξοδο για παρακολούθηση μέσω ακουστικών.

Υπάρχει, επίσης, διαθέσιμη η εγγραφή βίντεο σε super αργή κίνηση, με παρατεταμένη διάρκεια περίπου 4 δευτερολέπτων (σε κατάσταση ποιότητας προτεραιότητας) και 7 δευτερολέπτων (σε προτεραιότητα χρόνου λήψης). Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέγουν εύρος καρέ μεταξύ 1000fps, 500fps και 250fps, αλλά και 50p, 25p και 24p φορμά αναπαραγωγής.

Αναβαθμισμένη λειτουργία και προσαρμογή

Η νέα RX10 IV διαθέτει την ολοκαίνουργια οθόνη 3.0-type 1.44M dot αναδιπλούμενη LCD σημείου με λειτουργία εστίασης αφής (Touch Focus) και επιλογή και Touch Pad– άλλο ένα καινούργιο χαρακτηριστικό για τη σειρά Cyber-shot RX – για γρήγορη και ομαλή εστίαση, και την τεχνολογία White Magic, διασφαλίζοντας ότι η οθόνη LCD είναι φωτεινή και καθαρή ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτισμού εξωτερικών χώρων. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με περ. 2.35M σημεία υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder, εξασφαλίζοντας αληθοφανείς εικόνες προεπισκόπησης και λειτουργία αναπαραγωγής. Τριπλός δακτύλιος φακού για διάφραγμα, ζουμ και εστίαση είναι επίσης διαθέσιμα, με μια εντελώς αθόρυβη, ομαλή επιλογή για το δακτυλίδι διαφράγματος που είναι ιδανικό για καταγραφή βίντεο.

Για να βελτιωθεί η εξατομίκευση, προστέθηκε η λειτουργία “My Menu”, επιτρέποντας την καταγραφή έως και 30 στοιχείων που χρησιμοποιούνται συχνά. Τα μενού έχουν χρωματική κωδικοποίηση για ευκολότερη αναγνώριση και πλοήγηση και έχει εισαχθεί ένα νέο μενού Ρυθμίσεων Βίντεο για να βελτιωθεί η συνολική εμπειρία λήψης βίντεο.

Η RX10 IV είναι, επίσης, ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία και συμβατή με Wi-Fi, NFC  και Bluetooth.

Διαθεσιμότητα

Η νέα φωτογραφική μηχανή Sony Cyber-shot RX10 IV θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.