XBLOG logo @2x

Sony RX0, Αυτή είναι η υπέρτατη κάμερα δράσης (και όχι μόνο)

Οι κάμερες δράσης τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη απήχηση και για αυτό η Sony αποφάσισε να φτιάξει την καλύτερη που υπάρχει. Για αυτό υποδεχτείτε τη Sony RX0, που μόλις ανακοινώθηκε στην έκθεση IFA 2017 του Βερολίνου.

Sony RX0

Η Sony RX0 είναι μια λιλιπούτεια κάμερα δράσης με Exmos RS CMOS αισθητήρα 1-ίντσας, ανάλυσης 15,3MP, με ευρυγώνιο φακό της Zeiss (fixed 24mm F4) που αποδίδει το ίδιο καλά με την κάμερα Sony RX100 V των €1,000. Μπορεί επίσης να τραβήξει 4K βίντεο, full HD βίντεο στα 240fps ή 16 fps RAW φωτογραφίες.

Η κάμερα ζυγίζει μόλις 110 γραμμάρια, και παρά το μικρό της σώμα αντέχει στη σκόνη και τη βροχή, είναι αδιάβροχη έως 10 μέτρα (ή έως 100 μέτρα αν χρησιμοποιήσετε την προαιρετική θήκη MPK-HSR1), μπορεί να πέσει από 2 μέτρα χωρίς να πάθει τίποτα και αντέχει σε βάρος 200 κιλών.

Οι ικανότητες της Sony RX0 δεν σταματάνε όμως εδώ. Αν είστε βιντεογράφος μπορείτε να την επιλέξετε για χρήση σε drone, ή για να τραβάτε υποβρύχιες λήψεις ή να την έχετε για τη λήψη… εκρήξεων αφού μπορεί να τις επιβιώσει. Επιπλέον υποστηρίζει απομακρυσμένες λήψεις, οπότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τραβήξετε την θαλάσσια ζωή από τη στεριά.

Τέλος, πολλαπλές RX0 μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μηχανισμό (multi-camera rig) για τη λήψη περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, μεικτής πραγματικότητας και βίντεο, ή φωτογραφίες 360°. Ως εκ τούτου, υποστηρίζεται η διαχείριση έως 15 καμερών με το controller FA-WRC1M ή έως 5 καμερών με την εφαρμογή PlayMemories.

Η Sony RX0 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2017 έναντι $700.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.