XBLOG logo @2x

Πρώτη επαφή με το Sony Ericsson Xperia Play [hands on video]

Το Sony Ericsson Xperia Play παρουσιάστηκε από την Sony Ericsson πριν από λίγες μέρες στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο hot smartphone του 2011, αφού είναι το επίσημο Playstation Phone που περίμεναν πώς και πώς οι gamers και όχι μόνο!

Χθες βρέθηκα σε ένα press event της Sony Ericsson στην Αθήνα, όπου μεταξύ άλλων είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το νέο Xperia Play, η διάθεση του οποίου στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου, με τιμή περίπου στα 600-650 ευρώ.

Εγώ κρατάω την κάμερα και ο Πάνος Αλπογιάννης (Content & Application Specialist στην Sony Ericsson) παρουσιάζει το smartphone και παίζει κάποια games!

Το Xperia Play είναι το πρώτο smartphone με πιστοποίηση Playstation και θα τρέχει σε Android 2.3 Gingerbread. Διαθέτει οθόνη 4” υψηλής ευκρίνειας, με υποστήριξη multitouch, κάμερα 5 megapixel και μοναδικές λειτουργίες social networking.

Ο βελτιωμένος επεξεργαστής Snapdragon 1 GHz της Qualcomm με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών Adreno 205 GPU 245 MHz  θα μπορεί να αποδώσει ευκρινή αναπαραγωγή για gaming και σερφάρισμα στο internet με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας!

Όταν φέρει κανείς το Xperia Play σε οριζόντια θέση αποκαλύπτεται ένα slide out D-Pad με τα σύμβολα του Playstation στα πλήκτρα. Έτσι το smartphone μετατρέπεται σε high-end φορητή παιχνιδομηχανή, ενώ στο Android Market οι χρήστες θα βρουν χιλιάδες games!

Paid Android apps σύντομα και στους Έλληνες χρήστες

Όπως έμαθα οι Sony Ericsson και Google Ελλάδας πιέζουν την Google στην Αμερική ώστε να “ανοίξουν” σύντομα οι paid εφαρμογές του Android Market στους Έλληνες χρήστες, που μέχρι στιγμής δεν μπορούν να κατεβάσουν paid apps από το Android Market, παρά μόνο free.

Εκτιμάται ότι μέχρι τη διάθεση του Xperia Play στην Ελλάδα θα έχουν ανοίξει οι paid εφαρμογές στους Έλληνες χρήστες!

Hot τίτλοι games από γνωστές εταιρίες στο Xperia Play

Χάρη στο ανοικτό μοντέλο ανάπτυξης για το οποίο συνεργάστηκαν η Google με τη Sony Computer Entertainment, γνωστές εταιρίες ανάπτυξης τίτλων όπως η Electronic Arts και η Gameloft θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν πολύ σύντομα hot τίτλους για το Xperia Play όπως την επιτυχημένη FIFA και The Sims 3. Επιπλέον η Sony Computer Entertainment θα παρέχει γνωστούς τίτλους του PSone στο Android Market ενώ ταυτόχρονα άλλα γνωστά Android παιχνίδια θα βελτιστοποιηθούν για το νέο smartphone.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.