XBLOG logo @2x

Sony A850: Full Frame DSLR μηχανή με 24.6 megapixel

Την ευκαιρία στους προχωρημένους “εραστές” της φωτογραφίας να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά και να απολαύσουν τις δημιουργικές δυνατότητες ενός full frame αισθητήρα σε καλή τιμή προσφέρει η νέα Sony DSLR-A850. Κατασκευασμένη για να ανταποκριθεί σε μεταχείριση και απαιτήσεις φωτογραφήσεων επαγγελματικού στυλ, η A850 μοιράζεται το ίδιο αισθητήρα των 24.6 megapixel με την ναυαρχίδα της σειράς, την DSLR-A900, η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο χρόνο.

Όπως και η επίσης πλήρους καρέ αδελφή της, η A850 εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις δημιουργικές δυνατότητες των φακών της σειράς “α”, η οποία περιλαμβάνει οπτικά στοιχεία πλήρους καρέ της εταιρίας Carl Zeiss, καθώς και πέντε μοντέλα φακών G Lens, υψηλών προδιαγραφών.

Στην καρδιά της A850 φιλοξενείται ένας full frame αισθητήρας 24.6 ενεργών megapixel Exmor CMOS, ο οποίος καταγράφει αψεγάδιαστες εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια, ζωντανά, αληθινά χρώματα και λεπτεπίλεπτες υφές.

Η καθαρότητα των δεδομένων της εικόνας υψηλής ανάλυσης που καταγράφει ο full frame αισθητήρας βελτιστοποιείται περαιτέρω με την μείωση του θορύβου σε δύο στάδια, τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά. Μείωση του θορύβου εφαρμόζεται αρχικά καθώς ο full frame αισθητήρας μετατρέπει το φως σε ηλεκτρονικά σήματα. Ο διπλός επεξεργαστής εικόνας ΒΙΟΝΖΤΜ κατά την επεξεργασία των μεγάλων ποσοτήτων ψηφιακών δεδομένων, εφαρμόζει εξεζητημένες τεχνικές μείωσης θορύβου ώστε να παραδώσει εικόνες με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ευκρίνειας και τον λιγότερο δυνατό θόρυβο. Αυτός ο συνδυασμός της φυσικής υψηλής ανάλυσης του αισθητήρα και των πανίσχυρων τεχνικών ελέγχου του ψηφιακού θορύβου εξασφαλίζει εξωπραγματική ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε ρυθμίσεις για υψηλή ευαισθησία μέχρι το μέγιστο των ISO 6400 (με επεκτεινόμενο εύρος ISO).

Το γυάλινο οπτικό πενταπρισματικό εικονοσκόπιο της μηχανής βοηθάει στην ακριβέστερη σύνθεση του κάδρου, ενώ προσφέρει εξαιρετικά φωτεινή εικόνα με ελάχιστη παραμόρφωση και κάλυψη πεδίου σχεδόν στο 98%.

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με την φωτογραφία θα εκτιμήσουν επίσης, το υψηλής ακρίβειας και ταχύτατο σύστημα αυτόματης εστίασης της μηχανής, το οποίο προσφέρει εξαιρετική ελευθερία στο καδράρισμα, ενώ καθιστά πανεύκολη την βέλτιστη εστίαση σε κινούμενα θέματα. Το σύστημα αυτόματης εστίασης των 9 σημείων συμπληρώνεται επίσης, από 10 βοηθητικά σημεία εστίασης για να βοηθηθεί ο εντοπισμός του θέματος, από βελτιωμένο σύστημα εντοπισμού out-of-focus για να ελαττωθεί ο χρόνος εστίασης και από έναν αισθητήρα F2.8 αποκλειστικά για την βελτίωση της ακρίβειας της αυτόματης εστίασης με φακούς που διαθέτουν μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος.

Η ανασκόπηση των λήψεων μπορεί να γίνει στη μεγάλη οθόνη Xtra Fine LCD υψηλής αντίθεσης των 3 ιντσών, η οποία προσφέρει μια ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση (921k dot), ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε σωστά μία λήψη – ακόμη και στο πεδίο, με το έντονο φως του ήλιου.

Για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο των δημιουργικών δυνατοτήτων της μηχανής, η λειτουργία Intelligent Preview σας δείχνει το αποτέλεσμα των επιλεγμένων ρυθμίσεων έκθεσης, εξισορρόπησης λευκού, και της βελτίωσης του δυναμικού εύρους (D-Range Optimiser), πριν από τη λήψη. Αυτή η προεπισκόπηση είναι ανεκτίμητη όταν η σύνθεση του κάδρου είναι πολύπλοκη όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός διαφορετικών πηγών φωτισμού με διαφορετικές θερμοκρασίες χρώματος.

Αν πιέσετε το κουμπί Fn η οθόνη περνάει σε λειτουργία Quick Navi, κατά την οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τις βασικές παραμέτρους της λήψης με το ένα χέρι. Μια δευτερεύουσα οθόνη LCD οπίσθιου φωτισμού στο επάνω μέρος του σώματος της μηχανής, παραθέτει χρήσιμες ενδείξεις επιβεβαίωσης για τις κύριες ρυθμίσεις, ακόμη και όταν η κύρια οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Όπως και όλες οι άλλες DSLR της Sony, η A850 διαθέτει μηχανισμό SteadyShot INSIDE. Αυτό το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο σώμα της μηχανής, προσφέρει αντικραδασμική διόρθωση 4 βημάτων, με όλους τους συμβατούς φακούς, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις δημιουργικές δυνατότητες της φωτογράφησης χωρίς τρίποδα.

Όπως και η επίσης full frame A900, η A850 είναι κατασκευασμένη για σκληρή χρήση κάτω από δύσκολες συνθήκες. Διαθέτει σκελετό από αλουμίνιο υψηλής αντοχής και κέλυφος σώματος από κράμα μαγνησίου. Το εικονοσκόπιο, οι θύρες των καρτών μνήμης, τα χειριστήρια και τα άλλα ευαίσθητα μέρη προστατεύονται από την σκόνη και την υγρασία με ελαστικά καλύμματα. Επιπλέον, ένα σύστημα anti-dust προστατεύει τον full-frame αισθητήρα από την σκόνη που εισέρχεται στο σώμα κατά τη διαδικασία αλλαγής των φακών.

Η παρεχόμενη επαναφορτιζόμενη μπαταρία InfoLITHIUM υψηλής χωρητικότητας (κωδικός NP-FM500H) παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για τη λήψη μέχρι και 880 φωτογραφιών περίπου, ανά φόρτιση. Μπορείτε να παρακολουθείτε το εναπομείναν επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας με ακρίβεια διαβάθμισης 1%, ώστε να είστε πάντοτε σίγουροι για το πόσος χρόνος φωτοφράφησης σας απομένει.

Η A850 μπορεί να συνδεθεί στη δική σας τηλεόραση Bravia ή οποιαδήποτε άλλη HD TV (απαιτείται καλώδιο HDMI το οποίο δεν παρέχεται) για να απολαύσετε τις φωτογραφίες σας σε μεγάλη οθόνη. Η ανασκόπηση των εικόνων στην οθόνη μπορεί να ελεγχθεί από το ασύρματο τηλεχειριστήριο RMT-DSLR1, το οποίο διατίθεται προαιρετικά.

Φακοί και αξεσουάρ για την Sony A850

Οι επιλογές σας για φακούς full-frame για την A850 διευρύνονται με την κυκλοφορία του νέου 28-75 mm F2.8 SAM. Πρόκειται για έναν εύκολο στη μεταφορά φακό, λόγω της compact σχεδίασής του, ιδανικό για όσους αναζητούν έναν τηλεφακό γενικής χρήσης με μεγάλη φωτεινότητα για να τον προσθέσουν στην συλλογή των full frame φακών τους. Το μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος (F2.8) του 28-75 mm F2.8 SAM εξασφαλίζει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και εκτός από ιδανικό για ένα μεγάλο εύρος καθημερινών λήψεων, τον καθιστά πολύτιμο για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους και πορτρέτα χωρίς πρόσθετο φωτισμό.

Τα βελτιωμένα Memory Stick PRO-HG Duo HX, χωρητικότητας 4, 8, 16 ή 32 GB, είναι τα τέλεια εργαλεία για τη λειτουργία συνεχούς λήψης, αφού συνδυάζουν ιδανικά την τεράστια χωρητικότητα και την αστραπιαία ταχύτητα εγγραφής. Με το Memory Stick PRO-HG Duo HX των 32 GB δεν πρόκειται να χάσετε ποτέ μια σημαντική φωτογραφία, αφού οι λήψεις που πραγματοποιούνται ανά λεπτό είναι περίπου 160 (σε format RAW+JPEG/L, 24 M).

To Memory Stick PRO-HG Duo HX των 32 GB συνοδεύεται από αντάπτορα USB και είναι ιδανικό για χρήστες που επιθυμούν να μεταφέρουν δεδομένα με μεγάλη ταχύτητα: για 660 φωτογραφίες σε μέγεθος L (24 M) σε φορμά RAW+JPEG απαιτούνται μόλις 26 λεπτά.

Διαθεσιμότητα

Η full frame ψηφιακή SLR μηχανή DSLR-A850 είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο του 2009 με την τιμή της να κυμαίνεται στα καταστήματα από 1.850 έως 2.088 ευρώ (δείτε τις τιμές στο skroutz.gr), ενώ ο φακός 28-75 mm θα διατεθεί στην αγορά τον προσεχή Νοέμβριο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.