XBLOG logo @2x

Sony, Νέα media players για το αυτοκίνητο

Δύο νέους miltimedia AV δέκτες αυτοκινήτου παρουσιάζει αυτή την άνοιξη η Sony. Πρόκειται για τους Xplod XAV-70BT και XAV-60, καθώς και ένα καινούριο media player, το DSX-S100. Και τα τρία συστήματα παρέχουν πλήθος λειτουργιών που θα κάνουν τη ζωή σας στο αυτοκίνητο πιο εύκολη, όταν θέλετε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική, είτε αυτή προέρχεται από cd είτε από κάποια εξωτερική συσκευή, όπως iPod, iPhone ή κάποιο mp3 player.

Sony XAV-70BT και XAV-60

Οι κύριες μονάδες AV XAV-70BT και XAV-60 διαθέτουν ευρεία WVGA οθόνη αφής 7″ και 6.1″ αντίστοιχα, η οποία προσφέρει εικόνα υψηλής ανάλυσης 800 x 480 pixel, πέντε φορές υψηλότερη από τις περισσότερες οθόνες QVGA των AV συσκευών της αγοράς. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί κατά την κατασκευή, ώστε να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός του κυκλώματος ήχου, του κυκλώματος εικόνας και της γραμμής τροφοδοσίας, για να αποφευχθούν οι παρεμβολές σήματος.

Sony Xplod XAV-60Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ένα CD/DVD/VCD player το οποίο υποστηρίζει μουσικά αρχεία MP3/AAC/WMA, αρχεία βίντεο DivX/MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4 (Simple Profile) και αρχεία εικόνων JPEG. Υποστηρίζουν επίσης μια θύρα USB υψηλής ταχύτητας, στην οποία μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιοδήποτε ψηφιακό μουσικό player, όπως iPod, iPhone ή ακόμα και USB stick με μουσικά αρχεία, ενώ μπορείτε να διαχειριστείτε τα αποθηκευμένα μουσικά αρχεία από την κυρίως μονάδα. Το Graphical User Interface σας βοηθάει να κάνετε τις επιλογές σας από την οθόνη αφής του συστήματος, όπως να δείτε πληροφορίες για το τραγούδι που ακούτε, να ακούσετε το επόμενο κομμάτι κλπ.

Επίσης, η επιλογή ZAPPIN σας δίνει την δυνατότητα με ένα άγγιγμα στο κουμπί “ZAP” να σαρώσετε τη μουσική συλλογή σας, ακούγοντας τις εισαγωγές των κομματιών, προκειμένου να αποφασίσετε έτσι τι ακριβώς θέλετε να ακούσετε.

Άλλος ένας τρόπος για να ακούσετε την κατάλληλη για την περίσταση μουσική είναι να επιλέξετε μέσω των λειτουργιών “SensMe channels” και “SensMe mood”. Η τεχνολογία “12 TONE ANALYSIS” της Sony ταξινομεί αυτόματα τη μουσική σας σε διαφορετικά “mood” (dance, relax, emotional) και σας επιτρέπει να διαλέξετε ένα συγκεκριμένο mood από τη μουσική σας βιβλιοθήκη. Στα μοντέλα XAV-70BT και XAV-60 μπορείτε να διαλέξετε από 21 συνολικά διαφορετικά mood στην λειτουργία SensMe channels.

Το μοντέλο XAV-70BT διαθέτει και ενσωματωμένο σύστημα Bluetooth για να επικοινωνεί ασύρματα με το κινητό σας τηλέφωνο, τόσο για να αναπαράγει την αποθηκευμένη μουσική όσο και για να σας

μεταφέρει τις κλήσεις σας σε ρόλο hands-free. Η διάθεση των δύο συστημάτων στην αγορά αναμένεται τον Απρίλιο, χωρίς να είναι γνωστή ακόμα η τιμή.

Sony DSX-S100

Sony DSX-S100Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε μόνο για ψηφιακά media player, παρακάμπτοντας την καθημερινή φασαρία για τα χρησιμοποιήσουμε στο αυτοκίνητο, προτείνοντας μια λύση που κάνει την μεγάλη διαφορά. Σήμερα τα MP3 player τα κουβαλάμε παντού στη θέση των CD και τα συνδέουμε σε ένα σύστημα οπουδήποτε και αν βρεθούμε. Στο αυτοκίνητο όμως έχουμε την φασαρία με τα καλώδια σύνδεσης που κρέμονται από την κεντρική μονάδα ή τους έντονους κραδασμούς του player στη διαδρομή όταν το έχουμε συνδέσει και τοποθετήσει στο ντουλαπάκι. Όλα αυτά τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν με με το DSX-S100 και το “Tune Tray”, ένα μοναδικό σύστημα που συνδέει εύκολα και αποθηκεύει βολικά το φορητό σας player.

Sony DSX-S100Το εμπρόσθιο panel της συσκευής ανοίγει προς τα κάτω και αποκαλύπτει το Tune Tray. Μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί ένα USB drive, ένα WALKMAN και οποιοδήποτε iPod ή iTouch. Για ακόμη περισσότερη ευκολία και μεγαλύτερη συνδεσιμότητα η μονάδα διαθέτει αντάπτορα USB για iPod.

Η αποσπώμενη πρόσοψη διαθέτει οθόνη LCD δύο γραμμών, υποστηρίζει αρχεία MP3/AAC/WMA και διαθέτει τη λειτουργία εύκολης εύρεσης μουσικού κομματιού ZAPPIN. Επιπλέον, το Quick BrowZer σας βοηθά να βρείτε γρήγορα τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στο μουσικό σας player ή αρχεία ΜΡ3 σε κάποιο USB. Μπορείτε να κάνετε εύρεση ανά καλλιτέχνη, μουσικό άλμπουμ, είδος μουσικής, όνομα αρχείου ή φακέλου απλά γυρίζοντας τον περιστροφικό διακόπτη της έντασης και πιέζοντάς τον για να επιλέξετε.

Το DSX-S100 θα διατίθεται στην αγορά από τον Μάιο του 2010.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.