XBLOG logo @2x

Edward Snowden: Μην χρησιμοποιείτε το Google Allo

Λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία της νέα υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Google Allo, ο Edward Snowden με ανάρτηση στο Twitter του προτρέπει τον κόσμο να μην κατεβάσει την εφαρμογή.

To Google Allo για τον Snowden δεν προσφέρει την σωστή ασφάλεια, αφού η Google άλλαξε γνώμη και ενώ αρχικά έλεγε ότι δεν θα αποθηκεύει αυτόματα όλες τις συνομιλίες των χρηστών, αλλά κάποιες παροδικά, τελικά όλες σώζονται στους servers της.

Το Allo διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, και για να μπορεί να μαθαίνει καλύτερα τους χρήστες “διαβάζει” τα μηνύματά τους. Αυτό δημιουργεί τον φόβο ότι ίσως οι συνομιλίες μπορούν να φτάσουν στις υπηρεσίες των Η.Π.Α., όπως το FBI και την NSA.

Η Google δεν άργησε να απαντήσει, και δήλωσε ότι οι χρήστες μπορούν πάντα να διαγράφουν τα μηνύματά τους ή ολόκληρες τις συνομιλίες. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια μέσω της λειτουργίας Incognito η οποία κρυπτογραφεί ό,τι στέλνετε και ύστερα διαγράφει την συνομιλία δίνοντας μάλιστα την δυνατότητα στον χρήστη να θέσει χρονοδιακόπτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιείται HTTPS για ασφαλείς συνδέσεις, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να πέσετε θύμα επίθεσης από hacker. Αν κάποιος σας “προδώσει” και διαρρεύσει τις συνομιλίες σας, αυτός θα είναι η ίδια η Google, και θα το κάνει μετά από εντολή από τις υπηρεσίες των Η.Π.Α..

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.