XBLOG logo @2x

Έχετε συσκευή με Snapdragon 800/801; Δεν θα πάρετε Android Nougat

Sony Xperia Z3

Όσοι έχετε κάποιο από τα καλύτερα κινητά ή tablets του 2014-2015 πιθανότατα εφοδιάζεται με το chipset Snapdragon 800 ή το 801 της Qualcomm. Τα νέα για εσάς δυστυχώς δεν είναι καλά.

Όπως έγινε γνωστό, η Google πρόσφατα ανανέωσε τις απαιτήσεις CTS (Compatibility Test Suite) και εισήγαγε μια απαίτηση η οποία προκαλεί πολλά smartphones να φαίνονται απαρχαιωμένα. Η Google πλέον απαιτεί όλα τα κινητά να υποστηρίζουν την OpenGL ES 3.1, δηλαδή ένα λογισμικό για την απεικόνιση των γραφικών.

Τα κινητά και τα tablets που χρησιμοποιούν τα chips Snapdragon 800 και 801 διαθέτουν την μονάδα γραφικών Adreno 330 η οποία υποστηρίζει μόνο την Open GL 3.0 ES, και όχι την έκδοση 3.1 όπως θέλει η Google. Επομένως όσα έχουν αυτά τα chips δεν μπορούν να αναβαθμιστούν στο Android 7 Nougat. Τουλάχιστον επίσημα.

Το θέμα έγινε γνωστό επειδή η Sony πρόσφατα ανακοίνωσε ποια μοντέλα της θα αναβαθμιστούν στο Android Nougat και η παλιά της ναυαρχίδα Xperia Z3 δεν ήταν στην λίστα. Δημιουργήθηκε ντόρος από τους οπαδούς των Γιαπωνέζων και για αυτό ένας προγραμματιστής της εταιρίας ξεκαθάρισε τα πράγματα στο Google+.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.