XBLOG logo @2x

Snapchat Spectacles: Τα “έξυπνα” γυαλιά με κάμερα

Η εταιρία πίσω από το Snapchat ανακοίνωσε το πρώτο της hardware προϊόν, τα γυαλιά Snapchat Spectacles που θυμίζουν μια πιο παιχνιδιάρικη έκδοση των Google Glass. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η εταιρία μετονομάζεται σε Snap, Inc. σηματοδοτώντας την μετάβασή της σε κάτι μεγαλύτερο από εταιρία λογισμικού.

Τα Snapchat Spectacles σχεδιαστικά θυμίζουν απλά γυαλιά, και όχι high tech συσκευή του μέλλοντος όπως η προσέγγιση της Google. Ωστόσο κατευθείαν καταλάβετε ότι δεν είναι συνηθισμένα γυαλιά επειδή στην άκρη έχουν μια καθόλου κρυμμένη κάμερα.

Η κάμερα έχει έναν φακό 110 μοιρών για ένα ευρύ οπτικό πεδίο. Ο φακός είναι λίγο ευρύτερος από αυτούς που συναντάμε στα smartphones (για παράδειγμα του iPhone 7 είναι 74 μοιρών) και έχει κλίση όπως τα μάτια μας. Προς το παρόν δεν έγινε γνωστή η ανάλυση της κάμερας, πόση χωρητικότητα έχει ή πόση μπαταρία. Έτσι δεν γνωρίζουμε ακόμα πως είναι στην πράξη.

Ευτυχώς τα Snapchat Spectacles δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία. Άμα κάποιος σας βιντεοσκοπεί θα το καταλάβετε επειδή τριγύρω από την κάμερα υπάρχει ένα φλας το οποίο φωτίζεται όταν τραβάει βίντεο. Ο χρήστης μπορεί να βιντεοσκοπήσει μια στιγμή πατώντας ένα κουμπί στα πλάγια. Το βίντεο έχει διάρκεια έως 10 δευτερόλεπτα και στέλνεται αμέσως στο smartphone του χρήστη.

Σε αντίθεση με τα έξυπνα γυαλιά Glass της Google, η μοναδική δουλειά των Spectacles είναι να τραβάνε βίντεο. Τα Spectacles δεν προβάλουν εικόνα μπροστά στο μάτι του χρήστη, δεν υποστηρίζουν φωνητικές εντολές, δεν εμφανίζουν ειδοποιήσεις του κινητού και δεν τραβάνε φωτογραφίες. Ο CEO της εταιρίας, Evan Spiegel, τα χαρακτηρίζει ως ένα “παιχνίδι.”

Τα γυαλιά αυτά είναι για τους “εθισμένους” χρήστες του Snapchat που θέλουν να μοιράζονται τα πάντα με τους φίλους τους. Ουσιαστικά τους αποδεσμεύει από το κινητό. Θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο με κόστος $129.99, σε περιορισμένη διαθεσιμότητα σε κοράλλι, τιρκουάζ και μαύρο χρώμα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.