XBLOG logo @2x

Τα smartphones του 2018 θα διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο 512 GB με απίστευτες ταχύτητες

Σήμερα έχουμε smartphones με χωρητικότητες έως 256 GB και ταχύτητες που ικανοποιούν τους πάντες. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα, και αυτό που σήμερα θεωρείται κορυφαίο αύριο βρίσκεται και στα πιο οικονομικά μοντέλα. Οπότε τι θα δούμε του χρόνου σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο των κορυφαίων smartphones;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε η Silicon Motion Technology η οποία ανέπτυξε μια νέα μνήμη για κινητά η οποία έχει controllers UFS 2.1 και μέγιστη χωρητικότητα 512 GB. Οι ταχύτητες αυτών των μνημών αγγίζουν τα 50,000 / 40,000 IOPS (input/output operations per second), ενώ οι σημερινές λύσεις με UFS φτάνουν τα 19,000 / 14,000 IOPS.

Η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησε UFS μνήμες στα κινητά της ήταν η Samsung η οποία τις χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη σειρά Galaxy S6. Τα υπόλοιπα κινητά της αγοράς χρησιμοποιήσουν συνήθως eMMC 5.1 μνήμες – συγκριτικά με αυτές οι UFS 2.1 είναι 3 φορές πιο γρήγορες.

Η παραγωγή των UFS 2.1 controllers θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το έτος, επομένως οι νέες προτάσεις της Silicon Motion Technology θα γίνουν διαθέσιμες στους κατασκευαστές από του χρόνου. Αυτή τη στιγμή μόνο επιλεγμένοι κατασκευαστές έχουν πρόσβαση σε δείγματα των UFS 2.1 controllers για τις δοκιμές τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.