XBLOG logo @2x

Solarin: Ένα smartphone ασφαλείας για διάσημους αξίας €14.930

Η ισραηλινή Sirin Labs παρουσίασε στο Λονδίνο το νέο smartphone ασφαλείας Solarin που προορίζεται για διάσημους, όπως τραγουδιστές, πολιτικούς κ.ά. Στα αποκαλυπτήρια του κινητού παρευρέθηκαν διάσημοι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί, όπως οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τομ Χάρντι.

Η Sirin Labs αναφέρει ότι το Solarin θα κοστίζει 16,666 δολάρια – τιμή που μεταφράζεται σε 14.930 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Η εταιρία δεν ζητάει τόσα πολλά επειδή έχει απίστευτη τεχνολογία ή επειδή το σώμα του είναι «ντυμένο» με δέρμα μονόκερου, αλλά επειδή έχει προηγμένη προστασία, κάτι που θα εκτιμήσουν οι πλούσιοι που θέλουν να προστατεύσουν τη προσωπική ζωή τους.

Το Solarin είναι το πρώτο smartphone που ενσωματώνει τεχνολογία κρυπτογράφησης στρατιωτικού επιπέδου, καθώς σε συνεργασία με την KoolSpan διαθέτει 256-bit AES κρυπτογράφηση από chip-σε-chip. Στα βασικά χαρακτηριστικά του έχουμε 5,5-ιντσών IPS οθόνη ανάλυσης 2K με προστασία Corning Glass 4, Snapdragon 810 chip, 4 GB μνήμη RAM και 128 GB (δεν υπάρχει υποδοχή για microSD).

Το κινητό με μια πρώτη ματιά φαίνεται να τρέχει Android Lollipop (ή νεότερη έκδοση), όμως οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιεί ένα δικό τους λειτουργικό σύστημα. Το πιο πιθανό είναι ότι πήραν το Android και ενσωμάτωσαν κάποια επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, αφού «είναι ασφαλέστερο από το Android και το iOS.» Ένα από τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού είναι η λειτουργία «stealth» χάρη στην οποία ο κάτοχος μπορεί να πραγματοποιεί ασφαλείς τηλεφωνικές κλήσεις.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο παρακάτω:

Σε άλλα χαρακτηριστικά, το Solarin διαθέτει 23,8-megapixels κάμερα με λέιζερ αυτόματης εστίασης, 4.040 mAh μπαταρία, «ανώτερο WiFi» και 24 μπάντες LTE. Είναι σχεδιασμένο από έναν από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ου αιώνα, τον Karim Rashid.

Θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου μέσω του καταστήματος της Sirin Labs στην περιοχή Mayfair του Λονδίνου, και από τις 30 Ιουνίου θα πωλείται επίσης και από τα Harrods.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.