XBLOG logo @2x

H Siemens ιδρύει τη next47 ως ξεχωριστή μονάδα για startups

Με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2016, η Siemens θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα για να προωθήσει πιο δυναμικά τις πρωτοποριακές ιδέες και για να επιταχύνει την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Το όνομα της μονάδας, «next47», σχετίζεται με το γεγονός ότι η Siemens ιδρύθηκε το 1847. Με τη συνένωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των startups στη next47, η εταιρεία θα μπορέσει να συνδυάσει τα καλύτερα των δύο κόσμων: Η next47 θα ενώσει την ευστροφία, την ταχύτητα και την ανεξαρτησία με μια παγκόσμια βάση πελατών, πολλά χρόνια εμπειρίας, αξιοπιστίας και οικονομικής ευρωστίας. Η νέα μονάδα θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τα πρώτα πέντε χρόνια. Ο Siegfried Russwurm, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνολογίας της Siemens, θα ηγηθεί της νέας μονάδας σε ενεργή βάση.

«Η ίδια η Siemens ήταν μια startup το 1847 –ιδρύθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Βερολίνο», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Με τη next47, ανταποκρινόμαστε στα ιδανικά των ιδρυτών της εταιρείας μας και δημιουργούμε μια σημαντική βάση για την προώθηση της καινοτομίας, καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξη της Siemens». Η νέα μονάδα θα έχει την απαραίτητη ανεξαρτησία, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Siemens. Θα έχει γραφεία στο Berkeley, τη Σαγκάη και το Μόναχο και θα καλύπτει όλες τις περιοχές του κόσμου από αυτές τις τοποθεσίες. Η next47 θα βασιστεί στις υφιστάμενες δραστηριότητες των startup της Siemens. Η νέα μονάδα θα είναι ανοικτή για τους εργαζομένους, όπως και για τους ιδρυτές, τις εξωτερικές startups και τις καθιερωμένες εταιρείες, εάν επιθυμούν να ακολουθήσουν επιχειρηματικές ιδέες στους στρατηγικούς τομείς καινοτομίας της εταιρείας. «H Next47 θα παρέχει την ελευθερία για πειραματισμό και ανάπτυξη – χωρίς τους οργανωσιακούς περιορισμούς μιας μεγάλης εταιρείας. Η νέα μας μονάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της Siemens και θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε 3 πρωτοποριακές ιδέες στους βασικούς τομείς μας, της ηλεκτροδότησης, της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης», δήλωσε ο Siegfried Russwurm.

Το πρώτο έργο στη next47, μετά από συμφωνία με την Airbus τον Απρίλιο του 2016, θα είναι η ηλεκτροδότηση της αεροπλοΐας. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να επιδείξουν μέχρι το 2020 την τεχνική δυνατότητα χρήσης υβριδικών/ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης για μικρά αεροπλάνα και μεσαίου μεγέθους επιβατικά αεροσκάφη. Άλλοι σημαντικοί τομείς της καινοτομίας θα περιλαμβάνουν τη τεχνητή νοημοσύνη, τις αυτόνομες μηχανές, την αποκεντρωμένη ηλεκτροδότηση και τη δικτυωμένη κινητικότητα. Η νέα μονάδα θα έχει επίσης την ευθύνη για τις εφαρμογές blockchain που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μεταφορά δεδομένων π.χ. στη βιομηχανία και στην εμπορία της ενέργειας, απλούστερη και πιο ασφαλή.

Η Siemens συνεργάζεται με startups από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τα τελευταία 20 χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 180 startups. Η Siemens βρίσκεται σε επαφή με πάνω από 1.000 startups κάθε χρόνο, παρουσιάζει περίπου είκοσι συνεταιριστικές επιχειρήσεις το χρόνο, και έχει ιδρύσει περισσότερες από δώδεκα δικές της startups.

Διάβασε επίσης: Συνεργασία Aegean Airlines με PayPal

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.