XBLOG logo @2x

SSD χωρητικότητας 60TB ανακοίνωσε η Seagate

Οι σκληροί δίσκοι πάντα υπερτερούσαν σε χωρητικότητα από τους SSD, όμως η Seagate αλλάζει σήμερα τα δεδομένα.

Η Seagate παρουσίασε στο συνέδριο Flash Memory Summit τον νέο 60 TB SAS SSD ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος SSD δίσκος του κόσμου. Το συνέδριο αυτό λαμβάνει χώρα στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια στις 8 – 11 Αυγούστου, και επικεντρώνεται στο hardware και το λογισμικό μνημών τύπου flash.

Ο Seagate 60 TB SAS (Serial Attached SCSI) SSD είναι μεγέθους 3.5-ιντσών και χρησιμοποιεί 3D TLC NAND (στοιβάζει τις μνήμες αποθήκευσης κάθετα για να χωρέσουν) της Micron για να προσφέρει 60 TB χωρητικότητας. Είναι τέσσερις φορές πιο «μεγάλος» από τον SSD δίσκο της Samsung με χωρητικότητα 15 TB που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα και μπορείτε να φτάσετε το 1 PB (petabyte) χρησιμοποιώντας 17 τέτοιους δίσκους, για συνολική χωρητικότητα 1,024 TB / 1.000.000 GB.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, ο δίσκος είναι ιδανικός για εγκαταστάσεις με μεγάλη χωρητικότητα, αρχείο και περιβάλλοντα που απαιτούν πολλές αναγνώσεις αρχείων. Πρακτικά μπορεί να εγκατασταθεί σε servers μεγάλων εταιριών, όπως Google, Facebook και Microsoft, οι οποίες φιλοξενούν πάρα πολλά δεδομένα. Έχει τέσσερις φορές την χωρητικότητα του μεγαλύτερου SSD της αγοράς αυτή τη στιγμή, δηλαδή ενός Samsung με 15 TB μνήμη.

Ο Seagate 60 TB SAS SSD θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη ποσότητα μέσα στο 2017, για ορισμένους πελάτες. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί. Πάντως, ο προαναφερόμενος Samsung με 15 TB χωρητικότητα κοστίζει περίπου $9,700.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.