XBLOG logo @2x

SDC19: H Samsung συνεργάζεται με προγραμματιστές και προσφέρει πρωτοποριακές εμπειρίες

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε στο Samsung Developer Conference 2019 (SDC19), νέες δυνατότητες για τις πλατφόρμες της, ώστε μαζί με προγραμματιστές, να παρέχει απλούστερες και ισχυρότερες εμπειρίες στους καταναλωτές. Η Samsung μοιράστηκε το όραμά της για το μέλλον των κινητών συσκευών και του δικτυωμένου τρόπου ζωής, εμπνέοντας τους προγραμματιστές, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους καταναλωτές, με καινοτόμες εμπειρίες μέσω των συσκευών της. 

«Είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους προγραμματιστές και σχεδιαστές στον κόσμο. Μαζί, έχουμε χτίσει ένα διευρυμένο και ασφαλές οικοσύστημα συσκευών και υπηρεσιών», δήλωσε ο DJ Koh, President και CEO του IT & Mobile Communications Division στη Samsung Electronics. «Εξακολουθούμε να σημειώνουμε πρόοδο όσον αφορά στο όραμά μας, να καινοτομούμε στις νέες εμπειρίες που θα λειτουργούν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα». 

Δημιουργία Ευκαιριών για τους Προγραμματιστές μέσω Ανοιχτών, Επεκτάσιμων Πλατφορμών ΑΙ και IoT

Samsung SDC19 Sally Jeong

Για να ανακαλύψουν οι καταναλωτές νέους τρόπους με τους οποίους μπορεί το Bixby να τους βοηθήσει να κάνουν πράγματα ταχύτερα και ευκολότερα, η Samsung ανακοίνωσε, νωρίτερα μέσα στο έτος, το Bixby Marketplace, «ανοίγοντας το δρόμο» στους προγραμματιστές να παρουσιάσουν τις κάψουλες Bixby (Bixby capsules) σε εκατομμύρια χρήστες. Τους περασμένους έξι μήνες, η κοινότητα προγραμματιστών του Bixby έχει διπλασιαστεί. Από το 2020, το Bixby Marketplace θα επεκταθεί σταδιακά, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερες Samsung συσκευές.

Για να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες στην ΑΙ πλατφόρμα της και να εξασφαλίσει πως οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν μια πιο διαισθητική εμπειρία, η Samsung ανακοίνωσε τις ενισχυμένες δυνατότητες καψουλών στο Bixby Developer Studio: 

  • Νέα Bixby Templates διευκολύνουν τη δημιουργία χρησιμοποιώντας προ-υπάρχουσες μορφές, εξοικονομώντας χρόνο. 
  • Ενισχυμένα Bixby Views διατίθενται για δημιουργία με συνέπεια στο σχεδιασμό, όχι μόνο για smartphones, αλλά και για τηλεοράσεις, tablets, smartwatches και ψυγεία. 
  • Καταχώρηση στις Κατηγορίες Φυσικής Γλώσσας (Natural Language Categories). Όταν οι χρήστες ζητούν βοήθεια από το Bixby για θέμα που σχετίζεται με μια κατηγορία όπως π.χ. το ραδιόφωνο, τα νέα ή την πλοήγηση, το Bixby προτείνει μια κάψουλα που μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν αυτό που χρειάζονται, ταχύτερα και ευκολότερα.

Οι απρόσκοπτα συνδεδεμένες συσκευές και υπηρεσίες μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα. Οι προγραμματιστές μπορούν να επεκτείνουν τις δυνατότητες συσκευών και υπηρεσιών μέσω της πλατφόρμας SmartThings. Ήδη, οι προγραμματιστές και οι συνεργάτες της Samsung έχουν δημιουργήσει και προσφέρει εμπειρίες δικτυωμένου τρόπου ζωής σε περισσότερους από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και χιλιάδες συμβατές συσκευές. Παράλληλα, η SmartThings πλατφόρμα αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με το πρόγραμμα Work as SmartThings Hub (WASH), το οποίο θα επιτρέπει σε συνεργάτες, όπως οι πάροχοι δικτύων, να ενσωματώσουν το λογισμικό SmartThings Hub στις συσκευές τους.

Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να σχεδιάσουν και να ενσωματώσουν υπάρχουσες συσκευές στην πλατφόρμα SmartThings, η Samsung παρουσίασε νέες δυνατότητες για εκείνους: 

  • Το νέο Rules API παρέχει πιο αυτοματοποιημένες έξυπνες οικιακές εμπειρίες που προσαρμόζουν τις εξατομικευμένες καθημερινές ρουτίνες σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών SmartThings. 
  • Η Samsung ξεκινά το SmartThings Device SDK Beta πρόγραμμα στις αρχές του 2020 για να επιτρέψει σε κατασκευαστές να δημιουργήσουν συσκευές συμβατές με το SmartThings. 

Η Samsung υποστηρίζει την κοινότητα των προγραμματιστών με διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των Best of Galaxy Store Award, το Samsung Mobile Design Competition, Bixby DevJam και το Samsung Mobile Security Reward program.

Εμπνέοντας με Νέες Εμπειρίες σε Όλες τις Συσκευές

Samsung SDC19 DJ Koh

Η Samsung συνέχισε να βελτιώνει την εμπειρία κινητών συσκευών, για να επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν σε αυτά που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Το One UI 2 περιλαμβάνει νέες λειτουργίες που αποσυμφορίζουν το περιβάλλον χρήσης, διευκολύνοντας τη φυσική διάδραση και ξεκουράζοντας παράλληλα το βλέμμα. Πλέον, για να συνάδει η εμπειρία προγραμματιστών και χρηστών σε όλες τις συσκευές, η Samsung επεκτείνει τη χρήση του One UI 2 πέρα από τα smartphones σε tablets, wearables και σε συσκευές νέας μορφής, μεταξύ των οποίων οι αναδιπλούμενες. 

Η Samsung, σε συνεργασία με εκατοντάδες προγραμματιστές και συνεργάτες, δημιούργησε ένα ολόκληρο οικοσύστημα αναδιπλούμενων συσκευών που επεκτείνεται διαρκώς και «ξεδιπλώνει» νέες δυνατότητες εμπειριών. Συνεπής στη δέσμευσή της κατά το περσινό SDC, η Samsung θα συνεχίζει να διερευνά μια γκάμα συσκευών νέας μορφής στην κατηγορία αναδιπλούμενων. Έτσι, και στο φετινό SDC19, η εταιρεία απηύθυνε πρόσκληση στους προγραμματιστές και στους χρήστες να συμμετάσχουν στην εξερεύνηση συναρπαστικών νέων περιπτώσεων και εμπειριών χρήσης.

Για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία τηλεοπτικής θέασης, η Samsung επενδύει, επίσης, σε τεχνολογίες 8Κ. Με το AI ScaleNet, η Samsung έχει καταφέρει την αναπαραγωγή 8Κ βίντεο υψηλής ποιότητας σε δίκτυα με μειωμένες ευρυζωνικές δυνατότητες. Ακόμα, έχει ανακοινώσει νέα εργαλεία που θα διευκολύνουν τους προγραμματιστές να διαθέσουν νέες εμπειρίες σε σχεδόν 100 εκατομμύρια Smart TVs που λειτουργούν με Tizen. 

  • Το Wits ανεβάζει αυτόματα μια επεξεργασία κώδικα στην τηλεόραση, κι έτσι οι προγραμματιστές μπορούν να δουν την ενημέρωσή τους σχεδόν αμέσως, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ανάπτυξης.
  • Το EasyST διευκολύνει την αναπαραγωγή του περιεχομένου, επειδή οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή δοκιμής για να σιγουρευτούν ότι το περιεχόμενό τους μεταδίδεται συνεχώς σωστά.
  • Το TIFA (Tizen Identifier for Advertising) δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μειώσουν την παρακολούθηση διαφημίσεων ή να αποφύγουν τη στοχευμένη διαφήμιση.  
  • Η Samsung διαθέτει, για πρώτη φορά, το Tizen TV OS σε κατασκευαστές τηλεοράσεων.

Ολοκληρωμένη Ασφάλεια, Ενσωματωμένη σε Κάθε Λύση και Εμπειρία

Samsung SDC19 Seungyun Lee

Τεχνολογίες, όπως οι IoT, AI και 5G, φέρνουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Για τη Samsung σημαίνει παροχή των απαραίτητων εργαλείων και προγραμμάτων στους προγραμματιστές, ώστε οι τελευταίοι να δημιουργήσουν ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις. 

Ο Κύκλος Ασφαλούς Ανάπτυξης (Secure Development Lifecycle) παρέχει συστηματικές αξιολογήσεις σε κάθε φάση της κατασκευής, της αλυσίδας εφοδιασμού και της διαδικασίας παραγωγής. Για να διασφαλίσει την ηρεμία των προγραμματιστών και των χρηστών, η Samsung προσφέρει το Knox SDK, που επιτρέπει στους συνεργάτες και τους προγραμματιστές εφαρμογών να ενσωματώσουν προηγμένες λύσεις ασφάλειας στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, η Samsung συνεργάζεται με τις γερμανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, κυρίως με τη BSI, και τους εταίρους της βιομηχανίας για την ανάπτυξη ενός mobile-enabled eID για ψηφιακές υπηρεσίες, που θα υποστηρίζει πελάτες και κυβερνήσεις, αναπτύσσοντας μια ισχυρή βάση για ασφαλείς υπηρεσίες ταυτοποίησης.

Η Samsung προσκαλεί τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες της στο ταξίδι της για δημιουργία και υλοποίηση νέων και ασφαλών εμπειριών. Περισσότερες πληροφορίες για συνεργασία με τη Samsung και το Samsung Developer Conference 2019 μπορείτε να βρείτε στο sdc.developer.samsung.com. Επιπλέον πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στο Twitter (@samsung_dev) με το hashtag #SDC19. 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.