XBLOG logo @2x

Save Byron!

Νομίζω ότι το κακό με τα “μεμονωμένα” περιστατικά, όπως τα αποκαλεί όλα ο κύριος Πολύδωρας, έχει παραγίνει. Μεμονωμένο περιστατικό το ένα, μεμονωμένο το άλλο και πάει λέγοντας.. Όταν όμως αυτά τα περιστατικά είναι πολλά, τότε παύουν να είναι μεμονωμένα..

Το παρακάτω κείμενο, καθώς και την παραπάνω εικόνα, τα είδα στο blog του Ελεύθερου Δικτυογράφου και τα αναδημοσιεύω εδώ.

Ο Βύρων είναι ένας άνθρωπος που η ατυχία του χτύπησε απρόσμενα την πόρτα. Εκεί που καθόταν ήσυχος και απολάμβανε το βουλευτικό προνόμιο του κωλοβαρέματος (γράφοντας ποίηση και εφευρίσκοντας εναλλακτικούς τρόπους διαστρέβλωσης της ελληνικής γλώσσας), βρέθηκε ξαφνικά στο άχαρο πόστο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης μιας δεξιάς κυβέρνησης. Έμπλεξε γρήγορα με κακές παρέες: μπάτσους, παρακρατικές οργανώσεις, ξένους πράκτορες, τηλεοπτικούς δημοσιογράφους, υπουργούς. Η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα και οι λανθασμένες αποφάσεις του διαδέχονταν η μία την άλλη. Αλλεπάλληλα σκάνδαλα υπέρμετρης αστυνομικής βίας τον εξέθεσαν στα μάτια του ελληνικού λαού και τον τοποθέτησαν στο στόχαστρο αναρχικών και αριστερών οργανώσεων. Μάταια προσπάθησε να εξηγήσει ότι εκτελούσε άνωθεν διαταγές, ότι αυτή η δουλειά που είχε αναλάβει ήταν μια σκέτη αγγαρεία, ότι οι δεκάδες επιστολές παραίτησης που υπέβαλλε δεν γίνονταν δεκτές. Χλευάστηκε, συκοφαντήθηκε, ταπεινώθηκε. Έγινε το εξιλαστήριο θύμα μιας ολόκληρης αντικοινωνικής πολιτικής που χαράχτηκε ερήμην του από ανθρώπους που είχαν εξίσου χαμηλό δείκτη ευφυίας με εκείνον. Εγκλωβίστηκε σε ένα ρόλο που δεν ταίριαζε καθόλου με την ρομαντική ψυχοσύνθεσή του μοναχικού σαμουράι που τόσο πολύ θα ήθελε να είναι. Αναγκάστηκε να υπερασπιστεί την τιμή του επιτιθέμενος σε πολιτικά κόμματα και φοιτητικά κινήματα με μοναδικό του όπλο ξεπερασμένα λατινικά ρητά και γραφικούς νεολογισμούς. Κάποιος πρέπει να τον βοηθήσει. Ο Βύρων πρέπει να γυρίσει επιτέλους σπίτι του. Το κέρδισε.

Δίνω το έναυσμα λοιπόν για μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με σκοπό να καταφέρει να εισακουστεί η έκκληση μας στον Πρωθυπουργό και να απελευθερωθεί ο Βύρων από τα καθήκοντά του. Φτιάξτε ιστοσελίδες, μαζέψτε υπογραφές, στείλτε mail διαμαρτυρίας, αναρτήστε banners και κείμενα, τυπώστε αφίσες και φυλλάδια, κατεβείτε στους δρόμους και βροντοφωνάξτε το:

“Save Byron!”

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην επίτευξη του ιερού μας σκοπού είναι να συγκεντρώσετε ενοχοποιητικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, κλπ) κατά της ελληνικής αστυνομίας και των δυνάμεων δημόσιας τάξης γενικότερα. Έτσι ώστε να διογκωθεί η γενική κατακραυγή και να δοθεί ένα τέρμα πια στην αδικία. Καιρός να υποστούν κι άλλοι το μαρτύριο της καυτής υπουργικής καρέκλας. Έτσι ώστε μια μέρα να μην διαπομπεύονται πια τα πρόσωπα αλλά οι ίδιοι οι θεσμοί.

Υ.Γ.: Για να καταλάβετε πόσο ντρέπεται ο φουκαράς για το πόστο που βρέθηκε, επισκεφτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του. Θα διαπιστώσετε ότι αρνείται να συμπεριλάβει στο βιογραφικό του την παρούσα θητεία του στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πρέπει πραγματικά να υποφέρει. Ας μην καθυστερούμε άλλο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.