XBLOG logo @2x

Η Apple συνεργάστηκε τον κολοσσό λογισμικού SAP

Η SAP και η Apple ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους, φέρνοντας την επανάσταση στην εργασιακή εμπειρία εν κινήσει για τους πελάτες των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, συνδυάζοντας τις ισχυρές native εφαρμογές για iPhone και iPad με τις καινοτόμες δυνατότητες της πλατφόρμας SAP HANA. Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, δημιουργούν, επίσης, ένα νέο πακέτο ανάπτυξης λογισμικού iOS (SDK) και μία ακαδημία εκπαίδευσης, έτσι ώστε οι προγραμματιστές, οι συνεργάτες και οι πελάτες να είναι εύκολα σε θέση να δημιουργήσουν native iOS εφαρμογές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής τους.

«Αυτή η συνεργασία θα αλλάξει τον τρόπο χρήσης του iPhone και του iPad σε επιχειρήσεις, συνδυάζοντας την καινοτομία και την ασφάλεια του iOS με τη βαθιά τεχνογνωσία της SAP στον τομέα του λογισμικού των επιχειρήσεων», είπε ο Tim Cook, CEO της Apple. «Κατέχοντας ηγετική θέση στο λογισμικό των επιχειρήσεων και με το 76% των επιχειρηματικών συναλλαγών να χρησιμοποιούν τα συστήματα της, η SAP είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να μας βοηθήσει πραγματικά να μετατρέψουμε τον τρόπο εργασίας των επιχειρήσεων παγκοσμίως μέσω της χρήσης του iPhone και του iPad. Μέσω του νέου λογισμικού SDK, βοηθάμε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια προγραμματιστές της SAP να δημιουργήσουν native iOS εφαρμογές, που χρησιμοποιούν πλήρως την πλατφόρμα cloud SAP HANA και αξιοποιούν τις απίστευτες δυνατότητες που μόνο οι iOS συσκευές μπορούν να προσφέρουν».

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που εξελίσσουμε την ξεχωριστή συνεργασία μεταξύ της Apple και της SAP σε ένα νέο επίπεδο», δήλωσε ο Bill McDermott, CEO της SAP. «Προσφέροντας στους ανθρώπους μια ευέλικτη και πλήρη επιχειρηματική εμπειρία, τους παρέχουμε τα εφόδια για να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να ενδιαφερθούν περισσότερο και να αναλάβουν ακόμα πιο πολλές πρωτοβουλίες. Με το συνδυασμό των ισχυρών δυνατοτήτων της πλατφόρμας SAP HANA Cloud Platform και του SAP S/4HANA με το iOS, την κορυφαία και πιο ασφαλή πλατφόρμα για επιχειρήσεις, θα συμβάλουμε στη ζωντανή μετάδοση δεδομένων σε ανθρώπους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε αυτοί εργάζονται. Η Apple και η SAP μοιράζονται την ίδια δέσμευση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος, βοηθώντας τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνοντας τη ζωή των ανθρώπων».

Apple CEO Tim Cook

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να προσφέρουν την SAP HANA Cloud Platform SDK αποκλειστικά για το iOS, προσφέροντας σε επιχειρήσεις, σχεδιαστές και προγραμματιστές τα εργαλεία για να αναπτύξουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις δικές τους εφαρμογές iOS για το iPhone και iPad, βασιζόμενες στην SAP HANA Cloud Platform. Αυτές οι native εφαρμογές θα παρέχουν πρόσβαση σε βασικά στοιχεία και επιχειρηματικές διαδικασίες στο SAP S/4HANA, αξιοποιώντας, παράλληλα, πλήρως τα χαρακτηριστικά του iPhone και του iPad, όπως το Touch ID, τις υπηρεσίες τοποθεσίας και τις ειδοποιήσεις.

Η νέα έκδοση του SAP Fiori για τη σχεδιαστική γλώσσα του iOS θα εξελίξει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη, συνδυάζοντας την με την πελατο-κεντρική εμπειρία του iOS, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των χρηστών κάθε επιχείρησης και να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά εφαρμογών. Για να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα των προγραμματιστών της SAP, που αριθμεί 2,5 εκατομμύρια μέλη, να επωφεληθεί πλήρως από το νέο λογισμικό SDK και τα καινοτόμα hardware και software λογισμικά της Apple, μια νέα Ακαδημία SAP για iOS θα προσφέρει τα αντίστοιχα εργαλεία και κατάρτιση. Το νέο SDK, η σχεδιαστική γλώσσα και η ακαδημία θα είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος του έτους.

Ως μέρος της συνεργασίας, η SAP θα αναπτύξει native εφαρμογές του iOS για σημαντικές επιχειρηματικές λειτουργίες. Αυτές οι εφαρμογές για το iPhone και iPad θα κατασκευαστούν μέσω της Swift, της σύγχρονης, ασφαλούς και διαδραστικής γλώσσας προγραμματισμού της Apple, και θα προσφέρουν στο χρήστη οικεία εμπειρία αναφορικά με τη σχεδιαστική γλώσσα iOS του SAP Fiori. Οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των επιχειρήσεων, στις διαδικασίες και στην εμπειρία του χρήστη, που είναι αναγκαία ώστε να παίρνουν αποφάσεις και να ανταποκρίνονται απευθείας από το iPhone ή το iPad τους. Αυτό γίνεται μέσα από εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί, για παράδειγμα, για να επιτρέπουν σε ένα εργαζόμενο συντήρησης τομέα να παραγγείλει εξαρτήματα ή να οργανώσει τις ενέργειες του, ή σε ένα γιατρό να μοιράζεται τα τελευταία στοιχεία του ασθενούς με άλλους επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Κατέχοντας ηγετική θέση στο λογισμικό των εφαρμογών για επιχειρήσεις, η SAP βοηθά τις εταιρείες όλων των μεγεθών, καθώς και τις βιομηχανίες, να λειτουργούν καλύτερα. Είτε πρόκειται για το back office, είτε για την αίθουσα συνεδριάσεων, την αποθήκη ή τη βιτρίνα, την επιφάνεια εργασίας ή το κινητό, η SAP βοηθά τους οργανισμούς και τους ανθρώπους να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να διακριθούν. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περίπου 310.000 επιχειρήσεις και σε πελάτες του δημοσίου τομέα να λειτουργήσουν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com/greece.

Η Apple έφερε την επανάσταση στην προσωπική τεχνολογία με την εισαγωγή του Macintosh το 1984. Σήμερα, η εταιρεία οδηγεί τον κόσμο στην καινοτομία μέσω των iPhone, iPad, Mac, Apple Watch και Apple TV. Οι τέσσερις πλατφόρμες λογισμικού της Apple – iOS, OS X, watchOS και tvOS – παρέχουν μοναδικές εμπειρίες σε όλες τις συσκευές της Apple, καθώς και καινοτόμες υπηρεσίες, όπως τα App Store, Apple Music, Apple Pay και iCloud. Οι 100.000 υπάλληλοι της Apple είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία των καλύτερων προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, και στο να αφήσουν στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο κόσμο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.