XBLOG logo @2x

Η Samsung και η Universal ανακοινώνουν συνεργασία για HDR10+ περιεχόμενο

Η Samsung Electronics και η αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής και διανομής περιεχομένου διεθνώς, Universal Pictures Home Entertainment (UPHE), ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για remastering τίτλων με HDR10+.

Η πρότυπη τεχνολογία επόμενης γενιάς για επεξεργασία εικόνας της Samsung Electronics, High Dynamic Range 10+, είναι το πρότυπο βίντεο επόμενης γενιάς ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από τη Samsung Electronics. Το HDR10+ μεταμορφώνει την τηλεοπτική εμπειρία του θεατή με απίστευτη φωτεινότητα και αντίθεση για κάθε σκηνή, φωτίζοντας περισσότερο τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνοντας τις πιο σκοτεινές. Παράλληλα, το HDR10+ παρέχει εικόνα απίθανης ποιότητας για να εξασφαλίσει πιο ρεαλιστική εμπειρία τηλεθέασης.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Samsung Electronics και η UPHE σχεδιάζουν να διαθέσουν ένα εύρος επιλογών σε καινούριους και υπάρχοντες τίτλους με HDR10+ τεχνολογία, για να παρέχουν στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, σε διάφορες οθόνες.

Samsung Universal Pictures HDR10+ content collaboration

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Samsung Electronics για το HDR10+. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε την καινοτόμα τεχνολογία αιχμής για να προσφέρουμε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να απολαύσουν συναρπαστική εμπειρία θέασης ταινιών, απαράμιλλης ποιότητας, επιλέγοντας από μια σειρά φυσικών και ψηφιακών τίτλων της Universal», δήλωσε ο Michael Bonner, Executive Vice President, Digital Distribution, UPHE.

«Εγκαινιάσαμε μια νέα εποχή στην τεχνολογία ποιότητας εικόνας με το HDR10+, παρέχοντας μια ενισχυμένη ρεαλιστική εμπειρία θέασης στους καταναλωτές» δήλωσε ο Hyogun Lee, Executive Vice President του R&D Team, Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Βασισμένοι στη μοναδική τεχνολογία και τεχνογνωσία της Samsung Electronics, θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με κορυφαίους εταίρους μας, όπως η Universal, για να παρέχουμε στους καταναλωτές το καλύτερο δυνατό HDR περιεχόμενο».

Η Samsung Electronics, από την ίδρυση του HDR10+ LLC τον Αύγουστο του 2017, έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες, όπως κινηματογραφικά studios και παρόχους OTT υπηρεσιών, οδηγώντας τις εξελίξεις στην HDR τεχνολογία επόμενης γενιάς και επεκτείνοντας το οικοσύστημα. Επιπλέον της Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, η Samsung θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τις συνεργασίες γύρω από το πρόγραμμα πιστοποίησης και λογοτύπου HDR10+ και σε άλλες χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης και λογοτύπου HDR10+ αποτελείται από την ανταλλαγή λεπτομερών προδιαγραφών τεχνολογίας και δοκιμών, την παροχή λογοτύπου πιστοποίησης και οδηγού χρήσης και την πιστοποίηση της συσκευής μέσω εργαστηριακών δοκιμών από ανεξάρτητο συνεργάτη. Δεν λογίζονται αμοιβές λογοτύπου και τεχνολογίας. Επιπλέον πληροφορίες διατίθενται στο www.hdr10plus.org.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.