XBLOG logo @2x

Η Samsung παρουσίασε μία νέα οθόνη που τεντώνει και δεν σπάει

Οι εύκαμπτες οθόνες δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως μπορούν να λυγίσουν πολύ λίγο και έτσι οι εταιρίες δεν μπορούν να φτιάξουν πραγματικά εύκαμπτες συσκευές. Η Samsung νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει αυτό το πρόβλημα.

Ο Κορεάτικος κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα μία πρωτότυπη OLED οθόνη 9,1-ιντσών η οποία μπορεί να λυγιστεί-τεντώσει με κάθε τρόπο και έπειτα να επιστρέψει στην αρχική της μορφή: δηλαδή μπορείτε να την λυγίσετε στα πλάγια, να την κάνετε ρολό και να τη πιέσετε προς το μέσα (μέχρι 1.27 εκατοστά) χωρίς να σπάσει.

Samsung Stretchable OLED (2)

Αυτή η τεχνολογία είναι ακόμα σε αρχικά στάδια αλλά η Samsung πιστεύει ότι θα βοηθήσει στα πάντα, από wearable συσκευές μέχρι οθόνες κονσολών αυτοκινήτων. Φανταστείτε ένα πολύ λεπτό smartwatch που αντέχει σε χτυπήματα χωρίς να σπάσει.

Η Samsung δεν παρουσίασε μόνο αυτή την εύκαμπτη οθόνη όμως. Η εταιρία μας έδειξε και μια 1.96-ιντσών 4K LCD οθόνη με 2,250 pixels ανά ίντσα (ppi) η οποία είναι ιδανική για την εικονική πραγματικότητα. Χάρη σε αυτή την οθόνη, οι εικόνες στις VR συσκευές θα είναι -πιο- καθαρές και δεν θα παρατηρείτε το “screen door” εφέ (όπου μπορείτε να διακρίνετε το κενό ανάμεσα στα pixels). Η Samsung ακόμα δεν έχει έτοιμη αυτή την οθόνη, αλλά δεν βιάζεται κιόλας γιατί απαιτεί πολύ δυνατά PC για ομαλό παιχνίδι.

Samsung Stretchable OLED (3)

Τέλος, η εταιρία επέδειξε μια 5.09-ιντσών OLED οθόνη με υποστήριξη στερεοσκοπικού 3D χωρίς τη χρήση γυαλιών. Σύμφωνα με τη Samsung, η χρήση της OLED θα προσφέρει πιο φυσικά χρώματα από μια LCD και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια, “pop-up books” και VR συσκευές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.